Cauta

Mahmureala nu vine dupa ordinea in care bei

Cercetatori  ai Universitatilor Cambridge din Marea Britanie si Witten/Herdecke din Germania au oferit bauturi alcoolice unui numar de nouazeci de voluntari pentru a examina ”influenta combinatiei si a ordinii de consum a berii si vinului asupra intensitatii mahmurelii”.

S a spulberat un mit vinul dupa bere e o placere iar berea dupa vin e un chin e fake

Persoanele din primul grup au consumat circa doua halbe si jumatate cu bere urmate de patru pahare mari cu vin alb, iar cele din al doilea au baut aceeasi cantitate de bauturi alcoolice, insa in ordine inversa. Subiectii din al treilea grup, cel de control, au primit fie bere, fie vin. Subiectii, au detaliat a doua zi starea de mahmureala resimtita si au primit un scor calculat in functie de asa-numita ”Scara a Mahmurelii Acute”, bazata pe factori precum senzatia de sete, oboseala, durere de cap, ameteala, greata, neplaceri stomacale, ritm cardiac crescut si inapetenta. ”Am utilizat vin alb si bere lager si nu am identificat niciun adevar in faptul ca berea inainte de vin confera o mahmureala mai usoara in comparatie cu situatia inversa”, a declarat autorul principal al studiului, Joran Kochling, in timp ce Dr. Kai Hensel spune ca ”Oricat de neplacute sunt mahmurelile, trebuie sa ne amintim ca acestea au cel putin un beneficiu important – ele reprezinta un semnal de alarma cu rol de protectie care cu siguranta i-a ajutat pe oameni de-a lungul secolelor sa isi schimbe comportamentele”. Concluziile, publicate in American Journal of Clinical Nutrition, au indicat faptul ca indiferent de ordinea in care sunt ingerate bauturile alcoolice, consumul excesiv provoaca stari de rau.

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version