AcasăNewsMahmoud Abbas a demisionat de la conducerea OEP

Mahmoud Abbas a demisionat de la conducerea OEP

Mahmoud Abbas si-a prezentat, sambata, demisia din functia de presedinte al Comitetului executiv al Organizatiei pentru Eliberarea Palestinei, alaturi de mai mult de jumatate din cei 18 membri ai acestei instante, informeaza AFP.

Demisia lui Abbas din functia de presedinte al celei mai inalte instante executive a conducerii palestiniene nu va afecta atributiile sale ca sef al Autoritatii Palestiniene. Nici campania diplomatica a palestinienilor in incercarea de  avansa procesul de pace cu Israelul, aflata in punct mort. In schimb, aceste demisii vor provoca luna urmatoare convocarea Consiliului National Palestinian (CNP), parlamentul OEP care nu s-a mai reunit de aproape 20 de ani, informeaza Le Monde.

„Demisia lui Mahmoud Abbas din Comitetul Executiv si a mai mult de jumatate din membrii acestei instante a creat un vid juridic. Prin urmare, s-a cerut reunirea de urgenta a CNP in termen de o luna pentru a alege un nou Comitet Executiv”, a explicat Wassel Abu Yussef, un membru al CEOEP, citat de AFP. Comitetul executiv este singurul organism abilitat sa ia decizii in legatura cu palestinienii — din teritoriile ocupate si diaspora — in special in contextul procesului de pace cu Israelul.

author avatar
Tudor Borcea
77 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger