AcasăNewsMagnatul Nelu Iordache, sechestru pe avioane din cauza datoriilor

Magnatul Nelu Iordache, sechestru pe avioane din cauza datoriilor

Magnatul Nelu Iordache a ramas fara doua avioane fiindca nu si-a achitat datoriile, fapt ce le da curaj partenerilor care incearca sa recupereze bani de la acesta

Afaceristul despre care „National” a dezvaluit ca isi bate joc de locuitorii din Otopeni, unde a pus mana pe un contract de 258 de milioane de euro, este executat silit. Nelu Iordache, patron Romstrade si Blue Air, a ramas fara doua avioane din pricina unor datorii de 1,8 milioane de euro.

Magnatul Nelu Iordache a ramas fara doua avioane fiindca nu si-a achitat datoriile, fapt ce le da curaj partenerilor care incearca sa recupereze bani de la acesta

Contractele din bani publici continua sa-i umfle conturile cu sute de milioane de euro, insa Nelu Iordache refuza sa-si achite datoriile. Zeci de firme care incearca sa-si recupereze banii de la Romstrade au deschis procese la mai multe tribunale din tara, partenerii de afaceri cerand insolventa companiei lui Nelu Iordache.

Aeronavele model Saab 340 YR– DAA si YR–DAC au fost scoase la vanzare pe 3,7, respectiv 4,4 milioane lei

In tot acest timp, Iordache, care detine si compania aeriana Blue Air, primeste contracte pe banda rulanta de la institutiile statului.

Una dintre cele mai recente afaceri este cea cu Primaria Otopeni, unde, in schimbul sumei de 258 de milioane de euro, Iordache trebuie sa modernizeze mai multe strazi din cartierul „Ferme”. Cartierul arata insa ca dupa bombardament, oamenii nu pot ajunge la ei acasa decat cu elicopterul din cauza craterelor uriase nesemnalizate,  iar muncitorii stau, fiindca nu au combustibil pentru utilaje.

Sechestru pe aeronave

Unul dintre putinii creditori care au reusit sa-l ingenuncheze pe Nelu Iordache este timisoreanul Paul Nastasie. Acesta are de recuperat de la patronul Romstrade doua milioane de euro si l-a dat in judecata, castigand procesul la Tribunalul Timis, apoi a obtinut la Judecatoria Giurgiu (judet in care sunt inregistrate firmele lui Nelu Iordache) instituirea sechestrului pe bunurile datornicului si executarea silita a acestuia. Interesant e faptul ca, la scurt timp dupa ce a fost dat in judecata de Nastasie, Iordache a schimbat numele fimei sale debitoare Direct Aero Services SRL in Romstrade Logistic Expres SRL, probabil pentru a crea o diversiune. Chiar si cu aceasta manevra, societatea a fost executata silit, iar acum executorii judecatoresti au scos la licitatie doua dintre aeronavele din flota Blue Air.  Avionul Saab 340 cu numarul de  inmatriculare YR– DAA este vandut cu 3,7 milioane lei iar aeronava cu numarul YR–DAC este scos la mezat pentru  4,4 milioane lei.

author avatar
Narcis Voica
1.710 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger