AcasăNewsMagistratul care-l judeca pe Apostu isi face doctoratul cu avocatul primarului din...

Magistratul care-l judeca pe Apostu isi face doctoratul cu avocatul primarului din Cluj

Sorin Apostu

Noul magistrat de la Curtea de Apel Cluj desemnat sa judece propunerea de arestare preventiva a lui Sorin Apostu, il are ca si coordonator al lucrarii de doctorat pe Gheorghita Mateut, care este avocatul primarului Apostu.

Sorin Apostu

Ioana Morar este noul judecator desemnat de Curtea de Apel Cluj sa judece propunerea de arestare preventiva a primarului din Cluj-Napoca, Sorin Apostu, retinut pentru luare de mita in forma continuata, si a directorului general al Brantner Romania, Calin Stoia, retinut pentru dare de mita.

Conform unor surse judiciare, judecatorul Ioana Morar este inscris la doctorat si il are ca si coordonator al lucrarii pe profesorul Gheorghita Mateut, care este aparatorul lui Sorin Apostu in acest caz, a confirmat informatia, spunand insa ca acest fapt nu are nicio relevanta.

Aceleasi surse mai spun ca doctoratul judecatorului este suspendat pe o perioada de un an, iar alte cereri de abtinere depuse in cazuri similare au fost respinse, astfel ca Ioana Morar nu s-a abtinut. Pe de alta parte, surse judiciare afirma ca solicitarea de abtinere a primului judecator desemnat la aceasta cauza, Monica Rodina, a fost admisa pe baza unui articol din Codul de Procedura Penala conform caruia un judecator se poate abtine de la judecarea unei cauze daca „exista imprejurari din care rezulta ca este interesat, sub orice forma, el, sotul sau vreo ruda apropiata”.

Monica Rodina, judecatorul Curtii de Apel Cluj care a fost desemnat sa judece propunerea de arestare preventiva a primarului din Cluj-Napoca, Sorin Apostu, retinut pentru luare de mita in forma continuata, si a directorului general al Brantner Romania, Calin Stoia, retinut pentru dare de mita, a solicitat, joi, sa se abtina de la judecare.

Cererea judecatorului a fost admisa de Curtea de Apel Cluj, astfel ca a fost desemnat in mod aleatoriu un alt judecator.

Gheorghita Mateut, avocatul primarului din Cluj-Napoca, Sorin Apostu, declara ca asemenea cereri se fac in momentul in care exista o incompatibilitate intre judecator si cel propus pentru arestare, incompatibilitate care poate fi legata de relatii de prietenie, de rudenie, sau multe alte motive.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, lider al filialei municipale a PDL, a fost retinut, miercuri seara, de procurorii anticoruptie. Potrivit DNA, Sorin Apostu a primit, in perioada 2009-2011, 94.000 de euro pentru a incheia contracte de salubrizare si asigurare a parcului auto al regiilor subordonate CL Cluj, banii fiind incasati de la firmele beneficiare ale contractelor prin cabinetul de avocatura al sotiei sale.

In acest dosar sunt invinuiti pentru dare de mita si oamenii de afaceri Simion Muresan (Electrogrup), Calin Stoia (director general al Brantner Romania), care a fost retinut pentru 24 de ore, si Mustafa Bekar (asociat la Kiat Group Construct).

 

author avatar
Ciprian Purice
915 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger