AcasăNewsMagistratii vinovati de fapte de coruptie ar putea sa nu mai primeasca...

Magistratii vinovati de fapte de coruptie ar putea sa nu mai primeasca pensie de serviciu

Judecatorii, procurorii, magistratii asistenti si personalul de specialitate juridica care au fost condamnati definitiv pentru o infractiune de coruptie ar putea sa nu mai beneficieze de pensia de serviciu, potrivit unui amendament adoptat, marti, de Comisia juridica din Senat.

„Nu beneficiaza de pensia de serviciu prevazuta la art. 82 si 83 indice 1 si de indemnizatia prevazuta la art. 81 judecatorii, procurorii, magistratii asistenti si personalul de specialitate juridica asimilat judecatorilor si procurorilor care ulterior eliberarii din functie au fost condamnati definitiv pentru infractiune de coruptie, o infractiune asimilata infractiunilor de coruptie sau infractiunile in legatura cu acestea ori pentru o alta infractiune intentionata savarsita inainte de eliberarea din functie”, se arata in amendamentul adoptat la proiectul de lege pentru completarea Legii nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, scrie romaniatv.net.

De asemenea, potrivit unui alt amendament „punerea in miscare a infractiunii penale pentru una dintre infractiunile prevazute la alin. 1 atrage de drept suspendarea solutionarii cererii de acordare a pensiei de serviciu sau, dupa caz, suspendarea platii pensiei de serviciu daca aceasta a fost acordata pana la solutionarea definitiva a cauzei. In aceasta perioada, persoana fata de care s-a pus in miscare actiunea penala beneficiaza, in conditiile legii, de pensie din sistemul public”.

Comisia a dat raport favorabil cu amendamente proiectului de lege initiat de Guvern, la care Senatul este camera decizionala.

Foto: ziuaveche.ro

author avatar
Alina Costache
252 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger