AcasăNewsMagistrații șterg pe jos cu ministrul Justiției

Magistrații șterg pe jos cu ministrul Justiției

Predoiu stârnește vâlvă printre magistrați

 

Propunerea de desființare a Secției speciale care trebuia să cerceteze procurorii și judecătorii, făcută de ministrul Cătălin Predoiu, a stârnit o adevărată revoltă în rândul celor care lucrează în sistem. Potrivit unui comunicat al mai multor reprezentanți ai magistraților, patru ONG-uri la număr, ministrul Justiției, Cătălin Predoiu comite un ”atentat” la independența sistemului judiciar.

Predoiu stârnește vâlvă printre magistrați

Uniunea Națională a Judecătorilor din România, Asociația Magistraților din România, Asociația Judecătorilor pentru Apărarea Drepturilor Omului și Asociația Procurorilor din România demonstrează haosul pe care o eventuală desființare a SIIJ îl va aduce în justiție. Magistrații îl acuză pe Predoiu că va aduce justiția sub control politic, distrugând un organism cu reale garanții de independență așa cum este SIIJ. Aceștia susțin că proiectul propus de ministru va duce totul în derizoriu și că anchetarea magistraților care nu respectă legea va sta la mâna Procurorului General care poate să închidă sau să deschidă un dosar. Dar că trebuie ținut cont de faptul că PG-ul este numit la propunerea ministrul, deci politic. Magistrații spun că în acest fel șeful Ministerului Public va căpăta puteri sporite prin care acțiunea penală față de un magistrat sau altul neputând fi supusă niciunui control ierarhic. Mai mult, prin proiectul amintit, Predoiu le conferă superimunitate Procurorului General și membrilor celor două Secții din CSM. Mai precis semnatarii spun că niciun judecător sau procuror CSM nu va aviza pozitiv urmărirea penală sau inculparea vreunui confrate de breaslă. Alt argument al asociațiilor profesionale se referă la cetățenii României, aceștia urmând să aibă de suferit prin punerea la discreția unei justiții abuzive, în care își vor pierde total încrederea.

author avatar
Ramona Feraru
541 afisari

2 COMENTARII

  1. Le este frica !Se va ajunge la cucuvea!Asta ii va duce in derizoriu atat pe liberali cat si pe distinsa UE,care ne uraste de moarte.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger