AcasăNewsMagistratii sar la gatul lui Basescu

Magistratii sar la gatul lui Basescu

Pusi la zid de presedintele Traian Basescu, magistratii au facut praf proiectul acestuia privind modificarea Constitutiei

Suparati ca presedintele Traian Basescu le-a cam scuturat cojocul in interventiile sale recente, magistratii s-au gandit sa-i intoarca favoarea desfiintand proiectul de Constitutie prezentat de seful statului.

Pusi la zid de presedintele Traian Basescu, magistratii au facut praf proiectul acestuia privind modificarea Constitutiei

Ofuscati de criticile prezidentiale, reprezentantii CSM au luat la puricat proiectul legii de revizuire a Constitutiei elaborat la Cotroceni. Dupa ce au studiat cu atentie documentul, magistratii au sarit ca arsi tipand cat ii tine gura ca Basescu a intrat cu bocancii in idependenta justitiei. „Limitele de revizuire a Constitutiei sunt afectate intrucat prin unele dispozitii se incalca independenta justitiei. Excluderea din competenta jurisdictionala a instantelor a anumitor tipuri de cauze pe considerente politice, restructurarea din temelii a CSM sunt masuri ce pot afecta stabilitatea sistemului si realizarea rolului sau”, se precizeaza in punctul de vedere al CSM transmis Curtii Constitutionale.

Cu jalba in protap la institutiile europene

Constienti de faptul ca judecatorii constitutionali ar putea sa nu i-a in seama sesizarile lor, magistratii au anuntat ca se vor adresa forurilor internationale. „Pentru o opinie pertinenta in materie, dupa ce vom afla solutia Curtii Constitutionale, vom initia – daca va fi cazul – sesizarea Comisiei de la Venetia, un organism al Consiliului Europei cu rol consultativ specializat in chestiuni constitutionale si de protectie a statului de drept”, a declarat presedintele CSM , Horatius Dumbrava. Ce-i drept, aceasta este de fapt o a doua iesire la rampa a magistratilor dupa perdaful administrat de seful statului. Deunazi, CSM a somat toate institutiile statului, inclusiv Presedintia, sa nu mai faca declaratii tendentioase la adresa judecatorilor. „Criticile vizand judecatorii si procurorii in ansamblu sunt nepermise. Orice fel de acuze, generale si nefondate, slabesc autoritatea justitiei si scade increderea cetatenilor in aceasta”, au sustinut magistratii.

 

author avatar
Ana-Maria Ludatser
544 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger