AcasăNewsMagistrații nu vor desființarea SIIJ

Magistrații nu vor desființarea SIIJ

Călin Popescu Tăriceanu, în război cu Predoiu

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, l-a taxat dur pe ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, pentru decizia de desființare a Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție. Acesta a cerut ca actualul ministru să verifice de ce DNA a făcut dosare la peste jumătate dintre magistrați. Mai multe asociații ale magistraților atrag atenția că desființarea SIIJ va duce din nou la anchete abuzive și că vor reapărea dosarele prin care magistrații erau anchetați pentru a da soluții conform protocoalelor încheiate de instituții din Justiție cu SRI.

<a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagcalin popescu tariceanu title=Călin Popescu Tăriceanu data wpil keyword link=linked>Călin Popescu Tăriceanu<a> în război cu Predoiu

Cele patru ONG-uri ale magistraților au avertizat că prin planul de desființare a SIIJ Guvernul Orban nesocotește pozițiile exprimate pe această temă de trei instituții. Este vorba despre CCR, care a declarat constituțională secția, Comisia Europenă, care nu s-a pronunțat niciodată în sensul distrugerii SIIJ, ci doar a cerut explicații legate de rațiunea înființării și Comisia de la Veneția, care s-a exprimat laudativ cu privire la mecanismul de selecție a procurorilor SIIJ. Într-o postare pe rețelele de socializare, Călin Popescu Tăriceanu spune că este intrigat de gestul ministrului Predoiu. ”A combate corupția prin încălcarea independenței magistraților, prin implicarea serviciilor de informații în procesul penal, prin supravegherea populației va genera în final o corupție și mai mare. Și cine ne va apăra de aceasta atunci când judecătorii o să fie din nou la mâna procurorilor și a generalilor din servicii?”, a scris acesta pe Facebook.

author avatar
Ramona Feraru
208 afisari

1 COMENTARIU

  1. @Cum ați comenta și despre faptul că partidele politice primesc bani de la bugetul public și nu și echipele de fotbal, de handbal, iar fabrici care au primit subvenții au fost declarate și ajutoare de stat neconcurențiale,în unele spețe, ? Remarcați și că doar partidele parlamentare primesc bani de la bugetul public și nu și cele neparlamentare, ? Ați considera deci banii acordați partidelor parlamentare de la bugetul public ca posibile ajutoare de stat neconcurențiale deoarece se acordă numai unei categorii de partide, cele parlamentare, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger