AcasăNewsMagistratii, impotriva defrisarilor din Parcul Tineretului

Magistratii, impotriva defrisarilor din Parcul Tineretului

sursa foto: bucurestiul.net

Judecatoria Sectorului 4 a decis suspendarea defrisarilor desfasurate pe cele doua hectare de teren detinute de afaceristul Ion Chirita in Parcul Tineretului.

sursa foto: bucurestiul.net

Ion Chirita a pus stapanire pe teren in urma cu cateva luni de la Marioara Micsunescu, femeia care obtinuse in instanta dreptul de a revendica terenul respectiv.

Marioara Micsunescu a obtinut terenul in iunie 2007, printr-o decizie a Curtii de Apel Bucuresti, iar in octombrie 2012 a obtinut autorizatia pentru construirea unui ansamblu rezidential, printr-o decizie a Curtii de Apel Bucuresti.

Conform b365.ro, sute de arbori au fost pusi la pamant, iar proiectul Marioarei Micsunescu a fost continuat de actualul proprietar, Ion Chirita.

Luni, Judecatoria Sectorului 4 a decis suspendarea defrisarilor, in urma unei actiuni in instanta la care au pus umarul Ecocivica, Asociatia Salvati Bucurestiul si locatarii din zona.

Totusi, cei implicati in acest caz sustin ca decizia este una tardiva in conditiile in care defrisarile oricum erau aproape finalizate, iar proprietarul a demarat de mult lucrarile de construire pentru un cartier de vile cu subsol, parter, doua etaje si mansarda.

Mai mult, instanta a respins cererea prin care cei implicati solicitau inclusiv oprirea lucrarilor de construire.

Decizia va fi atacata cu recurs, cei implicati fiind in continuare convinsi ca defrisarile si construirea s-au efectuat fara sustinere legala. In plus, s-a deschis un alt dosar prin care se spera obtinerea obligativitatii ca spatiul verde sa fie readus la starea initiala.

author avatar
Cristi Ionita
248 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger