AcasăNewsMagistratii il lasa pe Dan Ioan Popescu fara 890.000 lei

Magistratii il lasa pe Dan Ioan Popescu fara 890.000 lei

Magistratii de la Curtea de Apel Bucuresti au decis confiscarea a aproape 890.000 de lei din averea fostului ministru Dan Ioan Popescu.

Suma respectiva reprezinta cheltuieli nejustificate efectuate de Dan Ioan Popescu si de sotia acestuia in perioada in care primul era ministru al Industriilor.

Dosarul in care Dan Ioan Popescu nu-si putea justifica averea, dobandita in perioada in care a fost ministru, a fost trimis, de-a lungul timpului, pe la mai multe instante.

In 2011, magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au dispus confiscarea a peste patru milioane de lei din averea fostului ministru. Totusi, Dan Ioan Popescu si sotia acestuia au atacat decizia cu recurs, iar in iulie anul trecut, Instanta Suprema a casat sentinta si a trimis-o la rejudecare.

In cele din urma, magistratii de la Curtea de Apel au decis ca fostul ministru nu poate justifica aproape 890.000 de lei din averea dobandita si a dispus confiscarea sumei respectiva, Dan Ioan Popescu fiind obligat sa plateasca aceasta suma statului in termen de 30 de zile din momentul in care sentinta devine irevocabila.

Totusi, Dan Ioan Popescu nu trebuie sa se grabeasca sa plateasca suma respectiva pentru ca nici decizia Curtii de Apel Bucuresti nu este definitiva, ea putand fi atacata cu recurs la Instanta Suprema, astfel ca telenovela continua.

author avatar
Cristi Ionita
147 afisari
Zenville

Ultimele știri

Caz înspăimântător în București! Femeie reținută după ce şi-a înjunghiat de două ori soţul, la un interval de mai multe ore

Caz șocant în București! O femeie a fost reţinută, sub acuzaţia de violenţă în familie în modalitatea tentativei de omor, după ce şi-a înjunghiat...

Momente de groază, la înălțime. Pasagerii unui telescaun, surprinși de rafale foarte puternice de vânt – VIDEO

Mai multe persoane au trecut printr-o experiență pe care, cel mai probabil, nu o vor uita niciodată. Sau, cel puțin, nu prea curând.Au fost...
proger