AcasăNewsMagistratii decid daca Dan Diaconescu va fi arestat sau nu

Magistratii decid daca Dan Diaconescu va fi arestat sau nu

Dan Diaconescu, liderul PPDD, urmeaza a se prezenta, vineri, in fata magistratilor pentru a afla sentinta in dosarul in care este acuzat de santaj.

Diaconescu este acuzat ca, in 2009, a vrut sa obtina 200.000 de euro de la primarul unei comune din Arad prin intermediul asociatului sau Doru Parv.

Cei doi l-au amenintat pe primarul cu pricina ca, daca nu-i vor da banii respectivi, vor da publicitatii mai multe materiale denigratoare la adresa edilului.

Sub presiunea amenintatilor, primarul i-a dat lui Doru Parv 30.000 de euro si 42.000 de lei, insa nu inainte de a alerta oamenii legii si de a-l surprinde pe asociatul lui Dan Diaconescu in flagrant.

Dan Diaconescu, Doru Parv si Mitrus Ghezea, un intermediar, au fost trimisi in judecata, in 2010, pentru santajarea lui Ion Mot, primarul comunei aradene Zarand, dar si a afaceristului Paul Petru Tardea.

In decembrie 2013, magistratii de la Judecatoria Sectorului 1 l-au condamnat pe Dan Diaconescu la trei ani de inchisoare cu executare, pentru santaj. Liderul PPDD a depus apel, solicitand achitare, insa apel au depus si procurorii, care vor sapte ani de inchisoare pentru Diaconescu.

Apelurile celor doua parti vor fi analizate vineri, cand este asteptat si un verdict final in acest dosar.

author avatar
Cristi Ionita
472 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger