AcasăNewsMAGISTRATII corupti raman fara pensie!

MAGISTRATII corupti raman fara pensie!

Presedintele CSM, Horatius Dumbrava

DUPA CE peste 30 de judecatori si procurori si-au dat demisia din magistratura sau s-au pensionat taman cand a fost inceputa urmarirea lor penala, CSM a decis ca asemenea persoane sa nu mai beneficieze de pensie.

Presedintele CSM, Horatius Dumbrava

Plenul CSM si-a insusit propunerea presedintelui Horatius Dumbrava ca magistratii condamnati pentru coruptie sa nu beneficieze de pensia de serviciu si a decis sesizarea Ministerului Justitiei pentru declansarea unei initiative legislative in acest sens.

Propunerea formulata de Horatius Dumbrava, presedinte CSM, vizeaza modificarea Legii 303/2004 in sensul ca magistratii condamnati definitiv pentru o infractiune de serviciu sau in legatura cu serviciul, o infractiune de coruptie, o infractiune asimilata infractiunilor de coruptie savarsita cu intentie, precum si magistratii sanctionati irevocabil cu excluderea din magistratura sa nu mai beneficieze de pensia de serviciu stabilita de lege, urmand ca pensia de serviciu, incasata pana la condamnarea definitiva sau ramanerea irevocabila a sanctiunii disciplinare de excludere din magistratura, sa fie recuperata.

„In astfel de cazuri, nu este just ca marea majoritatea a judecatorilor si procurorilor, onesti si corecti, sa sufere ca imagine publica, dar si sa le fie pus sub semnul intrebarii actul jurisdictional datorita unor actiuni in afara legii a unor colegi a lor, cu atat mai mult cu cat acesti colegi sunt in numar foarte mic. Pe de alta parte, demnitatea functiei de magistrat presupune acceptarea ca in cazul unor posibile alegatii de incalcare a unor norme, cu intentie, ce ar conduce la perturbari grave ale actului jurisdictional sa accepte sa fie cercetati disciplinar – cercetarea disciplinara, formularea actiunii disciplinare si solutionarea ei de catre instanta de judecata in materie disciplinara neavand alt scop decat cel de a clarifica daca a fost comisa cu intentie astfel de fapte”, a declarat Horatius Dumbrava.

author avatar
Ciprian Purice
134 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger