AcasăNewsMagistratii, autorii morali ai unor crime sangeroase!

Magistratii, autorii morali ai unor crime sangeroase!

Incompetenta unor procurori si indiferenta unor judecatori baga in pamant oameni nevinovati. Anul acesta, magistratii au fost autorii morali ai unor crime socante, comise de catre asasini eliberati din puscarie cu mult inainte de ispasirea pedepsei. Va raspunde cineva vreodata pentru eliberarea dezaxatilor? Greu de crezut…

Iancu Maran a ucis dupa ce Curtea Suprema l-a declarat nevinovat intr-un alt dosar de omor

Judecatorii si procurorii nu raspund in fata nimanui pentru greselile comise. Orice cetatean care greseste este sanctionat intr-un fel sau altul, insa magistratii sunt niste „dumnezei” cu puteri depline si intangibili. Tocmai aceste „divinitati” cu robe au pe constiinta oameni nevinovati, care se afla acum  la doi metri sub pamant. Motivul? Au scos din puscarii criminali periculosi, pentru buna purtare, iar acestia, odata ajunsi in libertate, au ucis cu sange rece alti oameni. Acum, asasinii sunt judecati din nou si asteapta cuminti alti magistrati care sa-i puna iarasi in libertate, profitand de legea permisiva si de inconstienta oamenilor in robe. „National” prezinta o scurta „radiografie” a asasinatelor comise anul acesta de criminalii eliberati pentru buna purtare – fapte sangeroase pentru care, in mod normal, ar trebui sa plateasca cu varf si indesat si magistratii care i-au scos pe autori din spatele gratiilor.

Pedofil criminal achitat de ICCJ

Adina Florea (14 ani) a fost abuzata sexual si asasinata de Maran

Crima de la Oravita a socat intreaga tara. Doua surori – una de 14, alta de 17 ani – au fost injunghiate cu bestialitate de Iancu Maran, un individ achitat in urma cu doi ani pentru o alta crima. Fetita cea mica a murit, iar cea de 17 ani a scapat ca prin minune, dupa ce Maran i-a taiat beregata.

Pedofilul i-a taiat gatul Mirabelei Florea

Cum a fost posibil ca un individ ca Maran sa fie in libertate? Totul se „datoreaza” unui procuror incompetent – condamnat intre timp pentru luare de mita – si a judecatorilor care, fie nu au stiut, fie nu au vrut sa puna cap la cap toate indiciile. In 2002, Maran a fost acuzat ca a violat si ucis o fetita de 11 ani din localitatea Garliste, Caras-Severin. Dupa mai multe erori judiciare, el a fost achitat de Inalta Curte de Casatie si Justitie si, „gratie” magistratilor, a reusit sa mai ucida o fetita. Varul primei victime (Ionela Hurdela – n.r.) s-a declarat indignat de modul in care au procedat magistratii. „Maran este ucigasul Ionelei, dar nu si a Adinei (fata ucisa anul acesta – n.r.). Pe Adina a ucis-o Justitia din Romania! Daca magistratii isi faceau treaba, Maran era in inchisoare, iar Adina era vie! La a doua crima, Maran a fost doar executantul! Criminalii adevarati sunt cei care l-au pus in libertate pe acest monstru!”

Eliberat cu opt ani mai devreme

Nicolae Iova si-a omorat tovarasul de bautura

Nicolae Iova este principalul suspect in cazul crimei pe care anchetatorii au descoperit-o recent in cartierul Dristor din Capitala. Iritat de faptul ca gazda sa, un tovaras de bautura, i-ar fi propus sa faca sex, a implantat cutitul in acesta, de 14 ori. Si Iova a beneficiat de indulgenta judecatorilor, fiind scos din puscarie cu opt ani mai devreme. In urma cu 14 ani, el a mai omorat un om. A fost condamnat la 22 de ani de temnita, insa in luna iunie a acestui an judecatorii din Bistrita au decis sa-l elibereze. „Condamnatul a executat munca in penitenciar si a dat indicii temeinice ca s-ar fi indreptat”, mentionau judecatorii care, spre norocul lor, n-au fost in vizorul criminalului.

Infractorii periculosi, printre noi!

Ciprian Dinu a omorat un pensionar din Brasov la doar o luna dupa ce a fost eliberat conditionat cu o luna inainte, pentru buna purtare

In octombrie, la Brasov, un pensionar de 82 de ani a fost omorat in bataie, iar sotia lui abia a scapat cu viata. Motivul: jaful, mai exact doua verighete in valoare de 200 de lei. Autorul:  Dan Ciprian Dinu, de 35 de ani, care fusese eliberat conditionat cu o luna inainte, pentru buna purtare. In urma cu doar cateva zile, un alt barbat care ispasise zece din cei 14 ani primiti pentru omor a mai comis o crima. Victima: propriul tata, caruia i-a dat cu o ranga in cap pana i-a zburat creierii. Mama lui a scapat doar batuta.

Violatori cu repetitie

Tot anul acesta, un alt criminal eliberat conditionat de catre magistrati a violat o batrana de 76 de ani din comuna buzoiana Scortoasa. Individul o are pe constiinta pe fosta lui concubina, pe care a ucis-o si decapitat-o, aruncandu-i capul la caini. Condamnat la 21 de ani de puscarie, el a beneficiat de indulgenta magistratilor. De aceeasi marinimie a beneficiat si ieseanul Vasile Florea, condamnat pentru viol urmat de moartea victimei. Judecatorii au decis ca acesta se poate intoarce in societate mai devreme, iar Florea a profitat din plin. S-a dus la propria matusa, sora mamei lui, si a incercat sa o violeze.

author avatar
Narcis Voica
1.590 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger