AcasăNewsMagistratii au depus si ei o motiune de cenzura

Magistratii au depus si ei o motiune de cenzura

La cum merg lucrurile in Romania, nu ar fi exclus sa-i vedem pe mascati trimisi sa o aduca la audieri pe Viorica Dancila

DIICOT a declansat urmarirea penala in rem in speta reclamata de Ludovic Orban. Faptele cercetate: infractiuni de inalta tradare si de divulgare a unor secrete care pericliteaza securitatea nationala.

La cum merg lucrurile in Romania nu ar fi exclus sa i vedem pe mascati trimisi sa o aduca la audieri pe Viorica Dancila

Chiar daca este vorba despre o cercetare in rem (una care vizeaza doar fapta, nu si un faptuitor anume), este clar de la o posta ca procurorii DIICOT au ”inchinat” acest dosar premierului Viorica Dancila. Secundar si lui Liviu Dragnea, acesti doi pesedisti fiind nominalizati de Orban in plangerea penala depusa pe tema modului in care a fost redactat si promovat memorandumul referitor la mutarea ambasadei Romaniei de la Tel Aviv la Ierusalim. Procurorii au inceput urmarirea penala in acest caz incalcand amenintarile proferate de Liviu Dragnea la adresa lor, ceea ce echivaleaza cu o declaratie de razboi facuta in plin proces de modificare a Codurilor penale. Asta ca sa nu mai spunem ca, desi DIICOT a declansat urmarirea penala in acest dosar pe data de 7 iunie, confirmarea vine a doua zi dupa caderea motiunii de cenzura, fapt care da nastere unei suspiciuni rezonabile: aceea ca magistratii si-au initiat propria ”motiune de cenzura”. Spunem asta pentru ca audieri se fac si in cauzele cercetate in rem, deci cel mai probabil este sa o vedem in curand pe madam Dancila trecand pragul DIICOT. Si bine ar fi sa-si ia cu ea nu numai avocatul ci si un traducator in limba romana deoarece la DIICOT toate prostiile spuse se pot transforma in recunoasteri/probe si se stie cat de usor uita sau confunda ingenua Viorica persoane si institutii. Dincolo de ce i se pregateste doamnei, cert este ca ca demersul DIICOT se inscrie perfect in practica la zi europena, aceea in care procurorii fac legea inclusiv in politica. Exemplul perfect este dat de Franta, unde Emmanuel Macron a castigat presedintia cu ajutorul procurorilor, care i-au capacit penal pe contracandidati. Marine Le Pen s-a trezit acuzata penal iar Francois Fillon a fost obligat sa se retraga pe motiv ca ar fi primit cadou doua costume de 13.000 de euro.

author avatar
Simona Badulescu
88 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger