AcasăNewsMagistratii au decis: Sapte hectare din Parcul Herastrau revin Primariei Capitalei!

Magistratii au decis: Sapte hectare din Parcul Herastrau revin Primariei Capitalei!

(foto: ro.wikipedia.org)

Magistratii de la Curtea de Apel Bucuresti au decis, marti, sa protejeze cele sapte hectare din Parcul Herastrau pe care doreau sa puna mana reprezentantii unor societati comerciale.

(foto: ro.wikipedia.org)

Este vorba despre cele sapte hectare de teren disputate in instanta de Liviu Doara, reprezentantul sectiei de Yachting a Clubului Sportiv „Sportul Studentesc” si reprezentantii societatilor comerciale Domino 94 Impex si SC NIK IMPEX SRL.

Dupa aproape un deceniu de lupte intense duse in instanta, magistratii de la Curtea de Apel Bucuresti au decis, marti, definitiv si irevocabil, ca cele sapte hectare de teren sa revina sub stapanirea Primariei Capitalei.

Astfel, magistratii au decis anularea Certificatului de atestare a dreptului de proprietate asupra a 7 ha din Parcul Herastrau, emis de catre Ministerul Tineretului si Sportului in favoarea SC Biroul de Turism si Tranzactii SA, dar si a contractului de vanzare-cumparare prin care BTT a instrainat cele sapte hectare catre Domino 94 Impex si SC NIK IMPEX SRL.

La vremea respectiva, Liviu Doara a precizat ca certificatul de atestare a fost emis ilegal pentru ca „ministerul a incalcat doua conditii esentiale: terenul sa se afle in patrimoniul societatii comerciale la data infiintarii si sa nu apartina domeniului public”.

De-a lungul timpului, reprezentantul Clubului Sportiv „Sportul Studentesc” a mai remarcat si alte ilegalitati comise de autoritati in aceasta afacere.

author avatar
Cristi Ionita
339 afisari
Zenville

Ultimele știri

Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai

Românii se află în toiul pregătirilor de Paşte 2024, iar asta înseamna şi goana prin supermarketuri. Kaufland, Lidl şi Carrefour sunt câteva dintre cele...

Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis gânduri bune către românii din Diaspora, în Pastorala de Sfintele Paşte 2024.El a punctat că „Taina Pocăinţei...
proger