AcasăNewsMagistratii au decis: Marian Vanghelie ramane dupa gratii!

Magistratii au decis: Marian Vanghelie ramane dupa gratii!

Magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au decis, joi dimineata, ca Marian Vanghelie, primarul suspendat al Sectorului 5, sa ramana in arest preventiv.

Vanghelie este acuzat de comiterea mai multor infractiuni precum abuz in serviciu, luare de mita si spalare de bani. Procurorii de la Directia Nationala Anticoruptie sustin ca Vanghelie incasa aproximativ 20% din valoarea fiecarui contract pe bani publici atribuit cu dedicatie.

In aceste conditii, oamenii legii sustin ca Vanghelie a incasat, ca primar al Sectorului 5, spagi totale de cel putin 90 de milioane de euro.

Aflat in arest preventiv inca din 14 martie, Vanghelie a depus saptamana aceasta doua contestatii la deciziile luate impotriva sa. Pe de o parte, a contestat masura arestului preventiv, solicitand aplicarea unei masuri mai blande impotriva sa, precum arestul la domiciliu sau chiar eliberarea sub control judiciar. Pe de alta parte, Vanghelie a contestat si masura de prelungire a mandatului de arest preventiv.

Totusi, joi dimineata, magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au decis sa respinga ambele contestatii, astfel ca primarul suspendat de la Sectorul 5 ramane in arest preventiv.

author avatar
Cristi Ionita
88 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger