AcasăNewsMagistratii au decis: Inscrierea in clasa pregatitoare ramane in vigoare

Magistratii au decis: Inscrierea in clasa pregatitoare ramane in vigoare

Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au respins, miercuri, cererea formulata de mai multi parinti cu privire la suspendarea ordinului ministrului Educatiei legat de inscrierea in clasa pregatitoare si clasa I.

(foto: radiovocescampi.ro)

Mai multi parinti au dat in judecata, in patru dosare, Guvernul si Ministerul Educatiei, cerand anularea Ordinului 3064/2012 referitor la procedura de inscriere a copiilor in clasa pregatitoare si clasa I. Curtea de Apel Bucuresti a judecat, miercuri, unul dintre aceste dosare, in care reclamanti sunt patru parinti, potrivit Mediafax. Acestia solicita suspendarea ordinului privind inscrierea in clasa pregatitoare si clasa I. Instanta a respins solicitarea parintilor, astfel ca ordinul ramane in vigoare.

Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au ramas in pronuntare intr-un alt dosar judecat, luni, in care 39 de parinti au formulat cerere de suspendare a ordinului. Avocatii parintilor declarau ca o decizie in acest dosar ar putea fi anuntata miercuri.

Totodata, alte doua dosare ale parintilor impotriva Guvernului si Ministerului Educatiei privind acelasi ordin urmeaza sa fie dezbatute de instanta in 2 martie si, respectiv 6 martie. Parintii au dat in judecata Guvernul si Ministerul Educatiei nemultumiti ca in urma acestui act normativ nu isi vor mai putea inscrie copiii decat in scolile de care apartin cu domiciliul.

273 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger