AcasăNewsMagistratii au decis: Gigi Becali, condamnat la inchisoare in dosarul "Valiza"

Magistratii au decis: Gigi Becali, condamnat la inchisoare in dosarul „Valiza”

Dupa aproape cinci ore de deliberari, magistratii au anuntat, marti, sentinta in dosarul “Valiza”. Patronul stelist Gigi Becali a primit trei ani de inchisoare cu executare in acest dosar.

UPDATE:  Aparatorul legal al latifundiarului din Pipera a anuntat, la Romania TV, ca vor ataca sentinta la Curtea Europeana a Drepturilor Omului. „Vom urma procedurile la CEDO. Vreau sa explic un lucru. Fapta de a promite o suma de bani unor jucatori nu constituie infractiunea de dare de mita. In momentul in care o sa vedem motivarea o sa vedem argumentarea pentru care s-au dat acesti trei ani”, a  precizat Bogdan Vlad, avocatul lui Becali. de asemenea, potrivit sursei citate, valiza cu suma de 1,7 milioane de euro i-a fost confiscata.

Becali a primit trei ani de detentie pentru dare de mita. Cum latifundiarul din Pipera a primit deja o condamnare la inchisoare cu executare – trei ani de detentie in dosarul schimburilor de terenuri cu MApN – finantatorul stelist va executa pedeapsa maxima din cele doua condamnari- adica trei ani de inchisoare. In acelasi dosar, selectionerul Piturca a primit un an de inchisoare cu suspendare, in timp ce Teia Sponte a primit doi ani cu suspendare. Decizia magistratilor a fost una unanima si este definitiva.

Procurorul DNA a cerut in acest caz o pedeapsa de patru ani de inchisoare cu executare pentru Gigi Becali, si doi ani cu suspendare pentru selectionerul Piturca, respectiv pentru vicepresedintele clubului Steaua, Teia Sponte. Lunea trecuta, patronul stelist Gigi Becali a fost adus de la Penitenciarul Rahova la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) si a fost audiat de catre completul de judecata, la ultimul termen din acest dosar. Magistratii au amanat pronuntarea sentintei pentru data de 4 iunie.

Gigi Becali este acuzat de dare de mita si fals in inscrisuri. De asemenea, selectionerul Victor Piturca si vicepresedintele clubului Steaua, Teia Sponte sunt acuzati in acelasi dosar –  de favorizarea infractorului, respectiv complicitate la dare de mita. Gigi Becali a fost achitat initial in dosarul “Valiza”, dar procurorii au facut recurs, cerand inchisoare cu executare.In urma cu doua saptamani, Becali a aflat verdictul in dosarul “Dosarul transferurilor”. Judecatorii ICCJ l-au condamnat pe latifundiarul din Pipera la trei ani de inchisoare cu executare, in cazul schimburilor de terenuri cu Ministerul Apararii.

Citeste si: Dosarul “Valiza”, la ultimul termen. Gigi Becali, adus la Curtea Suprema

Daca Gigi Becali va fi condamnat in “Dosarul Valiza”, Steaua va fi RETROGRADATA!

Becali se teme pentru viata lui. Ii pune capac “Dosarul Valiza”?

Gigi Becali, dupa achitarea in dosarul Valiza: “Ma bucur ca in tara mea Hristos nu il lasa pe satan sa-si faca de cap”

Gigi Becali, achitat in dosarul “Valiza”

497 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger