AcasăNewsMagistratii au decis: Elena Udrea scapa de arest!

Magistratii au decis: Elena Udrea scapa de arest!

Magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au decis, marti, ca Elena Udrea, fostul ministru al Dezvoltarii, poate fi cercetata penal sub control judiciar.

Udrea este acuzata de comiterea mai multor infractiuni in dosarul „Gala Bute” si a fost arestata preventiv pe 25 februarie. Ulterior, Udrea a fost plasata in arest la domiciliu pe 7 mai.

Surprinzator este ca, dupa ceva mai mult de o luna de arest la domiciliu, procurorii au decis sa nu mai solicite prelungirea mandatului si au fost de acord cu plasarea fostului ministru al Dezvoltarii sub control judiciar.

Inainte de a fi audiata, marti, de magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, Elena Udrea s-a plans ca „celelalte persoane implicate in dosar au permanent masuri mai usoare decat mine” si anunta ca „daca se mentine masura arestului la domiciliu inseamna ca judecatorii si-au format deja o opinie si ma considera vinovata, ceea ce ar fi foarte grav, cat timp nu numai ca beneficiez de prezumtia de nevinovatie, dar si sustin ca sunt nevinovata”.

Elena Udrea a fost acuzata, in mod oficial, de luare de mita, abuz in serviciu si tentativa de folosire de documente sau declaratii false, inexacte sau incomplete, pentru obtinere pe nedrept de fonduri europene, insa fostul ministru al Dezvoltarii a anuntat, luni, ca a contestat rechizitoriul intocmit de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie.

author avatar
Cristi Ionita
120 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger