AcasăNewsMagistratii au decis: Elena Udrea ramane in arest la domiciliu!

Magistratii au decis: Elena Udrea ramane in arest la domiciliu!

Magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au decis, joi, ca Elena Udrea, fostul ministru al Dezvoltarii, trebuie sa ramana in arest la domiciliu in dosarul „Gala Bute”.

Elena Udrea este acuzata de comiterea mai multor infractiuni si ar fi vrut sa fie pusa in libertate sau sub control judiciar, „pentru a-mi putea construi mai bine apararea”.

Magistratii au respins, insa, cererea fostului ministru al Dezvoltarii, astfel ca Elena Udrea ramane in arest la domiciliu.

La iesirea de la Curtea Suprema, Elena Udrea a precizat ca „starea de libertate este fireasca si ar trebui sa fie regula, chiar si pentru cei care sunt acuzati de incalcarea legii. Noi am cerut revocarea masurii in totalitate, adica nicio masura preventiva. Dar in conditiile in care o simpla acuzatie te duce direct in penitenciar, iar arestul preventiv este generalizat, era greu, la doar doua saptamani de cand am primit arest la domiciliu, ca o instanta sa dispuna o masura si mai usoara”.

Oficial, Elena Udrea a fost trimisa in judecata, in dosarul „Gala Bute”, pe 21 aprilie, fiind acuzata de luare de mita, abuz in serviciu si tentativa la folosirea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri europene.

author avatar
Cristi Ionita
115 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger