AcasăNewsMagistratii au decis: Dinel Staicu, noua ani de inchisoare!

Magistratii au decis: Dinel Staicu, noua ani de inchisoare!

Magistratii de la Curtea de Apel Bucuresti l-au condamnat, miercuri, la noua ani de inchisoare pe afaceristul Dinel Staicu, fostul patron al echipei de fotbal Universitatea Craiova.

Staicu a fost gasit vinovat de fraudarea Transgaz Medias si condamnat la inchisoare printr-o decizie care este definitiva.
Staicu a fost trimis in judecata in acest dosar in 2007, fiind acuzat ca a fraudat patrimoniul Transgaz Medias cu peste 11 milioane de euro. Afaceristul era atunci presedintele Societatii de Investitii Financiare Oltenia.

Alaturi de Staicu au fost trimisi in judecata Aurel Gabriel Coconea – fost director general al SNTGN Transgaz SA Medias, Cornel Teodor Volintiru – fost director general al SC Sironex SA Craiova, Carmen Ioana Popescu si Vlad Rebega – fosti directori general, respectiv, economic al SC BDJ SA Craiova, Vasile Banciu – fost director general adjunct al SC Asigurarea Nationala Romana SA, Adrian Georgel Bogza – fost administrator al SC Delta Telecom SA, precum si afaceristii Iulian si Tudorica Siclitaru.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au stabilit la vremea respectiva ca Aurel Coconea, in calitate de director general al Transgaz Medias, a incheiat 14 conventii de plati cu societati comerciale controlate de Dinel Staicu, desi firmele nu aveau activitate comerciala, nu prezentau credibilitate financiara si nu aveau relatii comerciale cu societatile implicate in incheierea actelor de compensare.

author avatar
Cristi Ionita
177 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger