AcasăNewsMagistratii au decis: Darius Valcov ramane in arest preventiv!

Magistratii au decis: Darius Valcov ramane in arest preventiv!

Magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au decis, luni, ca Darius Valcov, fostul ministru al Finantelor, sa ramana in arest preventiv.

Valcov este acuzat de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie de trafic de influenta, spalare de bani si efectuarea de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia.

Fostul ministru al Finantelor se afla in arest preventiv de la inceputul lunii aprilie si a solicitat o masura mai blanda, precum arestul la domiciliu sau eliberarea sub control judiciar, insa magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie i-au respins solicitarea.

Valcov a intrat pe mana procurorilor dupa ce, in 2009, cand era primar la Slatina, a ajuns la o intelegere cu afaceristul Theodor Berna, patronul Tehnologica Radion. Valcov urma sa primeasca 20% din valoarea fiecarui contract pe bani publici atribuit cu dedicatie societatii comerciale controlata de Berna.

Procurorii DNA sustin ca, in baza intelegerii avute cu Berna, Valcov a incasat spagi in valoare de peste doua milioane de euro in perioada 2010-2013.

author avatar
Cristi Ionita
83 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger