AcasăNewsMagistratii au decis! Darius Valcov, in arest la domiciliu!

Magistratii au decis! Darius Valcov, in arest la domiciliu!

Magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au decis, joi, sa-l plaseze in arest la domiciliu pe Darius Valcov, fostul ministru al Finantelor.

Valcov este acuzat de comiterea mai multor infractiuni printre care trafic de influenta, dar si ca le-a solicitat apropiatilor distrugerea mai multor probe.

Potrivit DNA, in anul 2009, Darius Valcov a primit, in calitate de primar al municipiului Slatina, doua milioane de euro de la Theodor Berna, administratorul SC Tehnologica Radion, pentru a acorda acestei firme contracte publice pentru obiective situate in municipiul Slatina, orasele Scornicesti, Piatra Olt si Draganesti.

De asemenea, procurorii sustin ca Darius Valcov a efectuat operatiuni financiare sau acte de comert incompatibile cu functia de primar, senator si ministru, utilizand informatii obtinute in virtutea functiilor publice, in legatura cu o firma de cadastru, una de contabilitate si un birou de avocatura, firme pe care le detinea in fapt si pe care le administra prin interpusi.

author avatar
Cristi Ionita
210 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger