AcasăNewsMagistratii au decis: control judiciar pentru Viorel si Andrei Hrebenciuc! Decizia este...

Magistratii au decis: control judiciar pentru Viorel si Andrei Hrebenciuc! Decizia este definitiva!

sursa foto: adevarul.ro

Magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au decis, marti, sa-i lase sub control judiciar pe Viorel Hrebenciuc, Andrei Hrebenciuc, Paltin Sturdza, Dan Bengescu si Lorand Andras Ordog, toti implicati in dosarul retrocedarilor ilegale de paduri.

sursa foto: adevarul.ro

Cei cinci au fost trimisi in judecata, in dosarul retrocedarilor ilegale de paduri, alaturi de alte nume grele precum fostul deputat Ioan Adam sau senatorul Tudor Chiuariu.

Pe 23 iunie, Instanta Suprema a decis sa-i lase sub control judiciar pe Viorel Hrebenciuc, Andrei Hrebenciuc, Paltin Sturdza, Dan Bengescu si Lorand Andras Ordog, dar procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au contestat decizia la completul de cinci judecatori.

Iar acestia din urma au decis definitiv, marti, sa respinga contestatia procurorilor DNA si sa mentina decizia controlului judiciar.

Va reamintim ca cei implicati in acest dosar sunt acuzati ca au prejudiciat Romsilva cu peste 300 de milioane de euro, dupa ce Paltin Sturdza, cu ajutorul celorlalti inculpati, a reusit sa puna mana, ilegal, pe o suprafata de peste 43.000 de hectare de padure.

author avatar
Cristi Ionita
90 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger