AcasăNewsMagistratii au decis: control judiciar pentru fostul director al CFR!

Magistratii au decis: control judiciar pentru fostul director al CFR!

Magistratii de la Judecatoria Sectorului 1 au decis, miercuri, sa-l puna sub control judiciar pe Mihai Necolaiciuc, fostul director al CFR.

Necolaiciuc fusese eliberat conditionat de curand in dosarul in care avea de executat o pedeapsa de patru ani si jumatate de inchisoare, cu executare, pentru fraude bancare, respectiv pentru utilizarea in alte scopuri a creditelor garantate din fonduri publice.

Ulterior, procurorii de la Directia Nationala Anticoruptie au solicitat punerea lui Necolaiciuc sub control judiciar in conditiile in care acesta mai are un dosar pe rol, dosar in care a fost condamnat, in faza initiala, la 10 ani de inchisoare, pentru abuz in serviciu si utilizarea creditelor in alte scopuri.

Iar magistratii de la Judecatoria Sectorului 1 au admis solicitarea procurorilor, astfel ca Necolaiciuc are mai multe interdictii, inclusiv aceea de a parasi tara.

Procurorii sustin ca, in acest caz, se impune luarea masurii controlului judiciar pentru ca „altfel judecarea apelului in dosarul in care a primit 10 ani de inchisoare nu se va putea realiza in mod eficient”.

In dosarul in care a primit, in faza initiala, 10 ani de inchisoare, Necolaiciuc este acuzat ca a prejudiciat statul cu peste 18 milioane de euro.

author avatar
Cristi Ionita
73 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger