AcasăNewsMagistratii au admis cererea DNA de redeschidere a urmaririi penale fata de...

Magistratii au admis cererea DNA de redeschidere a urmaririi penale fata de Darius Valcov

Magistratii de la Tribunalul Olt au admis cererea Directiei Nationale Anticoruptie de redeschidere a urmaririi penale pe numele fostului ministru Darius Valcov.

Este vorba de un dosar din 2012, demarat la solicitarea fostului deputat Nicolae Stan. Acesta a reclamat la DNA mai multe presupuse fapte de coruptie ce ar fi fost comise de mai multi politicieni locali.

Printre cei vizati se afla si Darius Valcov, fostul ministru al Finantelor. Stan l-a acuzat pe Valcov ca, in calitate de primar al municipiului Slatina, a acordat mai multe contracte pe bani publici cu dedicatie.

Alaturi de Valcov, in dosar mai apar numele unor personaje precum Minel Prina, un alt fost primar al municipiului Slatina, sau Paul Stanescu, presedintele Consiliului Judetean Olt, dar si Marius Oprescu, vicepresedintele CJ Olt, ori Ovidiu Ramba si Laurentiu Serban, cunoscuti oameni de afaceri.

Anul trecut, magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au decis neinceperea urmaririi penale, insa procurorii DNA sustin ca, intre timp, au aparut noi probe.

author avatar
Cristi Ionita
138 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger