AcasăNewsMaghiarilor nu le mai arde de autonomie

Maghiarilor nu le mai arde de autonomie

Marsul secuiesc de sambata taie ”maioneza” extremistilor d-alde Tokes

Asteptati sa se prezinte cu zecile de mii la marsul organizat, sambata, la Targu-Mures, cu ocazia Zilei Libertatii Secuilor, maghiarii si-au dezamagit liderii cu capetele infierbantate de autonomie: n-au venit decat 2-3.000 de persoane.

Marsul secuiesc de sambata taie maioneza extremistilor d alde Tokes

Raportata la asteptarile extremistilor maghiari, prezenta a fost de-a dreptul modesta. Una care i-a dezamagit cu siguranta pe fanaticii autonomisti dar a si demonstrat ca Ianosilor maghiari le pasa cu adevarat, ca si Ionilor romani, de un trai mai bun, de educatia si viitorul copiilor lor, de servicii medicale de calitate, de salarii decente, de certitudinea ca vor avea parte de o batranete linistita etc., nu de autonomia teritoriala trambitata de liderii lor politici. Si asta intr-o tara in care nimeni nu poate sustine ca nu sunt respectate drepturile minoritatilor, in special cele ale maghiarilor. Ignorarea marsului de catre majoritatea maghiarilor arata si ca obsesia autonomiei locale bantuie doar mintile deraiate la momentul Trianon. Minti pe care dezvoltarea zonei Har-Cov nu le preocupa catusi de putin, in caz contrar avand tot timpul, in aproape 30 de ani, sa creasca nivelul de trai local si astfel sa dea cu tifla romanilor pentru ca, sa nu uitam, doar maghiarii au condus/gospodarit regiunea. Liderii maghiari i-au tinut in schimb hangul reformatului Laszlo Tokes, un fost pastor ros de ura si frustrari si care nu stie ce sa mai inventeze, in 2018, contra Centenarului Marii Unirii. Chiar daca Tokes nu o sa recunoasca nici mort, prezenta a doar doua – trei mii de maghiari la marsul secuiesc este o palma receptata direct in trista si crispata sa moaca. Palma trasa de altfel, de maghiari, si pe falcile celorlalti extremisti si iredentisti unguri.

author avatar
Simona Badulescu
985 afisari

1 COMENTARIU

  1. Tot mai multe localitati din Hungarya Gyula Basarabia 70 localitati Bulgaria si Ucraina isi doresc alipirea la Romania dodoloata cu gand sa fie romani. E prima data cand audbin viata ca 2000 de insi nu vor sa stie de Mihai Viteazu de Rgele Ferdinand si Mama Maria de colonelul Cuza si de Romania 100.Probabil ca au iesit din dorinta sa se mai incalzeasca nitel in aer liber… Trebuie sa fie mandrii ca sunt romani si au o singura patrie Romania. Altceva nu exista decat tari. Dar o singura patrie pt care sa traiesti. Altfel nu te poti uita in ochii lor in ochii matesalilor in ochii celor ce intindeau hora unirii si au castigat razboiul cu Austrii ia secuii au fost orimii care a cerut din cauza foamei Unirea la Romania. E frumos sa fii roman Sobi Ceh cascador, Sabo atlet, ana Seles
    Actor, Frunda politician, Boloni Selimes fotbalisti sunt doar cativa romani mari ce au tinut Romania 100la fel cum au gandit strabunii noștri . .Hai România 200!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger