AcasăNewsMaghiarii vor sa ne sufle Tinutul Secuiesc cu ajutorul europenilor

Maghiarii vor sa ne sufle Tinutul Secuiesc cu ajutorul europenilor

Din ciclul idei putine si fixe, vicepresedintele Parlamentului ungar Balczo Zoltan si parlamentarul FIDESZ Koszegi Zoltan sunt de parere ca obtinerea autonomiei Tinutului Secuiesc este inevitabila.

TUPEU Parlamentarul Koszegi Zoltan si colegii sai promoveaza chiar din Romania un discurs anti-romanesc

Prezenti la Tabara Tineretului Maghiar Ardelean, care s-a desfasurat in Harghita, cei doi oficiali au precizat in Parlamentul ungar ca a fost infiintata o comisie al carui scop este realizarea autonomiei Tinutului Secuiesc, aratand insa ca pentru atingerea acestui obiectiv este nevoie de sprijinul Europei.  ”Daca in patru- cinci ani nu vom reusi sa obtinem autonomia Tinutului Secuiesc, inseamna ca nu suntem capabili. Exemplul cel mai bun este autonomia Tirolului de Sud si acest lucru trebuie sa aducem in fata Europei. (…)Noi trebuie sa traim aici si alaturi de noi pot trai si altii daca vor, insa sa nu fie impotriva noastra”, a declarat Koszegi Zoltan, aratand ca pentru obtinerea autonomiei este nevoie de o Ungarie puternica. ”Obligatia de a realiza autonomia este a noastra. Slava e a lui Dumnezeu, dar rezultatele vor fi tot ale noastre. Doresc o tara comuna, frumoasa, in Bazinul Carpatic”, a conschis parlamentarul FIDESZ.  La randul sau, vicepresedintele Parlamentului ungar, Balczo Zoltan, a afirmat ca autonomia a fost promisa secuilor in 1918 la Alba Iulia si ca Romania nu ar trebui sa faca altceva decat sa-si respecte promisiunea. ”Noi, politicienii maghiari, nu vom renunta niciodata la unitatea poporului maghiar”, a  dat asigurari Balczo Zoltan.

MOL si OTP sa recruteze personal din randul maghiarilor

Dincolo de elucubratiile privind autonomia, in cadrul Taberei EMI, reprezentantii Jobbik (partid ultranationalist)  au sugerat companiilor MOL sau OTP sa-si selecteze personalul pe criterii etnice. Adica, sa angajeze numai maghiari sau persoane care vorbesc fluent limba maghiara. In plus, membrii Jobbik, au transmis un mesaj ati-romanesc, chiar de la noi din tara. ”Romanii nu sunt prietenii nostri, ei sunt adversarii nostri pe planul politicii nationale si pe planul strategiei regionale”, au sustinut politicienii maghiari.

author avatar
Victor Paun
812 afisari

2 COMENTARII

  1. Bai nene,nu mai zic nimic ,cu Tinutul Secuiesc asta!…sa faca ce vor,dar cei care le-au permis sa faca asemenea lucruri,sa se astepte LA CE ESTE MAI RAU<pe lumea asta!…sant convins ca ei NU faceau absolut nimic,daca cineva din conducerea tarii nu le permitea!…se va intample ceva….. ,EI cei ce au permis,sa mearga in linia intai,sa fie clar!…EI sa dezamorseze situatia,care sigur va deveni tensionata!….un biet pensionar,care nu mai intelege nimic ,la maghiarii din tara asta!..aplicati fratilor CONSTITUTIA TARII,ce mai asteptati?…..

  2. Sunt parte din intelegerile facute cu dl in tricou albastru. In urma cu un an sau doi acesta a fost cu premierul Orban la serbarile ungurilor. N-ati observat cat de prieteni sunt? Credeti ca premierul Orban a venit sa indemne ungurii sa nu voteze doar pentru ca-l iubeste pe Basescu? Nu fiti copii. Ungurii, prin absenta de la vot, au inclinat balanta in favoarea pdl-ului. Urmeaza ca ei sa plateasca prin acordarea autonomiei tinutului secuiesc. Veti vedea!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger