AcasăNewsMaghiarii Tokes si Kelemen se inteleg ca turcii

Maghiarii Tokes si Kelemen se inteleg ca turcii

Suparat ca-i ataca UDMR-ul, Kelemen Hunor il lasa pe Laszlo Tokes sa toace in gol

Dupa ce s-au zbatut sa-si impuna limba materna in scoli, in administratia publica si pe toate gardurile, maghiarii au ajuns sa nu se mai inteleaga ei intre ei.

Suparat ca-i ataca UDMR-ul, Kelemen Hunor il lasa pe Laszlo Tokes sa toace in gol

Considerat multa vreme de maghiari ca un adevarat stindard al luptei pentru drepturile etniei, pastorul reformat Laszlo Tokes a ajuns sa predice in pustiu pentru udemeristi, chiar si atunci cand pretinde ca maghiarimea sa aiba parte de locuri parlamentare rezervate.

Kelemen Hunor

Ca dovada, nici n-a ajuns bine solicitarea lui Tokes la presedintele Basescu, ca liderul UDMR  Kelemen Hunor a si catalogat demersul drept o initiativa science-fiction: „O astfel de idee nu poate fi pusa in practica (introducerea principiului <<proportionalitatii etnice>> – n.r.), suntem convinsi ca electoratul nostru, comunitatea maghiara, are forta de a intra in Parlament si nu este nevoie de astfel de artificii. (…) Eu cred ca este in domeniul SF-ului si nu in domeniul politicii reale ceea ce a propus Tokes. Nu ne-am consultat cu dansul pe marginea acestei idei, deci nu sustinem”. Desi exprimat in romana, refuzul este atat de clar incat nici macar insistentul Tokes nu se poate face ca nu-l intelege.

Dupa comasare, vine si redesenarea colegiilor

Odata expediat pastorul in domeniul science-fiction-ului, liderul UDMR a revenit la oile sale, care tin mortis sa ramana in ”staulul” guvernarii si dupa alegeri. Alaturi de PDL, daca se poate, din moment ce PSD-ul nu prezinta suficiente garantii in ochii liderului udemerist: “Cand nu are nevoie de tine, te arunca foarte repede la o parte”. Ca urmare, maghiarii si democratii, secundati fara indoiala de uneperistii lui Gabriel Oprea, sunt gata acum sa redeseneze colegiile electorale. “Ramane doar stabilirea colegiilor si daca vrem sa modificam colegiile uninominale, sa le redesenam, acest lucru poate fi facut”, a confirmat Kelemen Hunor interesul partidelor din Coalitie pentru retrasarea granitelor stabilite de PSD si PNL, inainte de alegerile din 2008 si in dezavantajul PDL. Operatiune care, odata facuta de actuala putere, va usura USL-ul de citeva dintre procentele care bucura astazi ochii Opozitiei, atunci cand se uita la sondaje. Evident, PSD si PNL ignora pericolul, prinsi cum sunt cu cafteala pe propriile candidaturi si cu vanarea pesedistilor, respectiv liberalilor nealiniati inca vointei celor doi lideri, Ponta si Antonescu.

author avatar
Simona Badulescu
224 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger