AcasăNewsMaghiarii resping numirea lui Meleşcanu la Senat

Maghiarii resping numirea lui Meleşcanu la Senat

UDMR respinge numirea lui Teodor Meleșcanu ca președinte al Senatului. „Am spus răspicat că nu vom susține actualul Guvern și că susținem o moțiune de cenzură (…), rezultă că nici pe candidatul propus de PSD, Teodor Meleșcanu, nu îl vom susține”, declară Cseke Attila.

Foto Twitter

„Am spus răspicat că nu vom susține actualul Guvern și că susținem o moțiune de cenzură dacă se înaintează, suntem pregătiți să o semnăm. Pe de-o parte nu susținem acest Guvern nici în Parlament și credem că soluția pentru criza guvernametală este ca acest Guvern să fie demis sau să plece de la Palatul Victoria și să fie o altă soluție politică care să guverneze. Rezultă, așadar, că nici pe candidatul propus de PSD, Teodor Meleșcanu, nu îl vom susține pentru funcția de președinte al Senatului. Aceasta este poziția UDMR, nu susținem Guvernul, deci nici pe Meleșcanu din partea PSD”, a spus Cseke.

Potrivit acestuia, abia luni s-a vacantat postul de președinte al Senatuui, iar UDMR așteaptă să vadă care sunt propunerile pentru această funcție.

„Formalizarea susținerii se va face după ce vom vedea candidații propuși de partidele de opoziție”, a mai spus senatorul UDMR.

author avatar
Emanuela-Andreea Pană
159 afisari

Nu rata să citești

Ultimele știri