AcasăNewsMaghiarii recunosc Marea Unire!

Maghiarii recunosc Marea Unire!

Obraznicie fara limite: Kelemen Hunor cere trecerea privilegiilor obtinute de UDMR in Constitutie, in semn de respectare a rezolutiei adoptate in 1918 la Alba Iulia!

Sa auzi si sa nu crezi: Kelemen Hunor doreste ”respectarea rezolutiei de la Alba Iulia”. Ceea ce, in limba maghiara, inseamna modificarea Constitutiei in sensul includerii tuturor drepturilor deja castigate si a acelor pe care UDMR spera sa le obtina in viitor prin santajarea nevolnicilor politicieni majoritari.

Obraznicie fara limite: Kelemen Hunor cere trecerea privilegiilor obtinute de UDMR in Constitutie, in semn de respectare a rezolutiei adoptate in 1918 la Alba Iulia!

Codasa la mai toate capitolele, Romania este considerata, la nivel international, un adevarat model de tara care respecta drepturile minoritatilor nationale. De fapt supra-drepturile, dar nu intram acum in amanunte. Singurii nemultumiti si care tipa ca din gura de sarpe ca nu-si pot manifesta in toata plenitudinea specificul national si cultural sunt fratii nostri maghiari. Care altfel isi permit sa arboreze drapele straine, sa tranteasca usa administratiei locale in nasul romanilor, sa arboreze steag de doliu de Ziua Nationala a Romaniei, sa forteze peste orice limita federalizarea tarii, sa-i umileasca si sa-i terorizeze pe romanii minoritari in zonele unde sunt ei concentrati, sa urle ca este ilegal sa fie anchetati edilii maghiari etc. Gesturi santionate dur, de lege, in orice tara civilizata, dar nu si in Romanica noastra. Ca sa scape de atata opresare, maghiarii vor acum ca drepturile (a se citi privilegiile) lor sa fie insirate negru pe alb in Constitutie si – culmea! – isi justifica pretentia cu ajutorul Marii Unirii pe care o contesta si in somn. ”Noi credem ca daca baza morala si juridica a statului modern roman se afla undeva la Adunarea de la Alba Iulia din 1918, atunci rezolutia in care se promitea pentru minoritatile nationale care traiesc in Romania anumite drepturi in domeniul educatiei, culturii, in administratie publica si justitie nu sunt doar promisiuni, ci sunt litera de lege”, sustine liderul UDMR Kelemen Hunor, precizand si ca evenimentul trebuie sa aiba loc ”pana in 2018”. Iar cum UDMR figureaza in componenta viitorului guvern, in scenariul in care evolueaza ca premier tot Dacian Ciolos sprijinit de PNL, USR si UDMR, este clar care va fi motivul santajului la care va fi expusa tabara Iohannis & Comp., dupa alegeri.

author avatar
Simona Badulescu
852 afisari

1 COMENTARIU

  1. De frica electoratului domni de la UDMR au inceput sa de inapoi, se stie ca cetateni maghiari sunt oameni onesti, convetuiesc in bune conditii cu romani, dar virfurile UDMR dirijate ca niste drone din tara vecina, fac aceasta dezbinare.. Acestia sunt din ce in ce mai putini si prevad ca vor fi izolati de oameni cinstiti care vor sa traiasca in pace unde s-au nascut. Domnul Hunnor ar trebuie sa le spuna la cei cu tendinta extremista ca maghiari de rand nu agreiaza aceste atitudini sovine se extremiste si nu fac bine nici Ungariei si nici Romaniei.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger