AcasăNewsMaghiarii din Transilvania prind curaj după ce Macron a anunţat autonomia Corsicii....

Maghiarii din Transilvania prind curaj după ce Macron a anunţat autonomia Corsicii. Ce vrea consilierul lui Viktor Orban

Emmanuel Macron a reşit să aprindă imaginaţia maghiarilor din Transilvania. Decizia preşedintelui francez de a declara o formă de „autonomie limitată” în cadrul Republicii pentru insula Corsica din Franța i-a determinat şi pe unguri să reaprindă subiectul privind Ardealul.

Consilierul premierului ungar Viktor Orban a făcut o declarație controversată vis a vis de cererile maghiarilor de autonomie în Transilvania. Ea a precizat că „există o mare nevoie de unitate a națiunii ungare”.

S-a referit la maghiarii din Diaspora lor

„Acesta ar putea fi chiar un bun exemplu pentru Uniunea Europeană și ar putea întări aspirațiile de autonomie ale maghiarilor din Transilvania și ale secuilor”, a mai spus oficialul ungar într-un discurs la adunarea generală a Federaţiei Organizațiilor Maghiare din Europa de Vest.

„În mijlocul vulnerabilității globale de astăzi, există o mare nevoie de unitate a națiunii. Ziua Autonomiei Secuiești este, de asemenea, o reamintire pentru noi toți că nu putem uita nicio clipă sau pierde din vedere cererea legitimă a comunităților noastre care trăiesc în afara graniței de a-și putea decide propria soartă și de a promova astfel creșterea demografică”, a spus Katalin Szili.

author avatar
Andrei Ștefan
790 afisari

7 COMENTARII

  1. Ardealul independent si apoi va vedea el cum e sa fii sovin, arogant, mirlan de neobrazat si anti-roman !
    Sa se descurce cu banii produsi acolo, precum si cu fratii lor unguri, cu care s-au imperecheat la greu !

  2. Maghiarii din România să plece în Corsica. Acolo vor avea autonomie. Drum bun , cale bătută. Adio si-un praz verde.

  3. Corsica nu a apartinut Frantei pana ce nu a fost ocupata/cedata pron sec 18 sfarsit squ inceput sec 19 nu mai tin minte exact.
    Oricum, ei sunt mai mult etnici italieni decat francezi – francezii au inceput sa le ia proprietatile in ultimele 2 decade.
    Este normal sa aiba autonomie.
    Cu Transilvania este alta a fost si este pamant romanesc.
    Maghiarii sunt settleri si nu au nimic de spus ancestral legat de acest teritoriu.
    Sa se care daca nu le convine.
    Pe de alta parte ii inteleg xa nu mai vor sa plateasca pensii speciale de aia nu fac eu copiii ca nu am chef sa plateasca pensii speciale mai bine nu maibfac decat sa fie sclavi pe pamantul lor, aparat de stramosii lor cu sange

  4. La maghiari li s-a facut dor de noi opinci pe cladirea parlamentului din Buda.
    O pereche de opinci i-ar determina sa nu mai deschida subiectul Transilvania in vecii vecilor.
    Pentru inceput ar trebui ca cineva sa trimita postal o pereche de opinci bine purtate parlamentului maghiar. Parfumul opincilor le-ar potoli avanturile onirice cam umede si ar evita subiectul diasporei. Va fi un semnal, ca daca nu se potolesc le v-om aduce personal, nu prin posta aceste opici in acelasi mod in care le-am livrat si in 1919.

  5. NU exista nici o similaritate cu situatia din Corsica.Dar constatam cu tristete ca Ungurii au fost si au ramas DUSMANII României. De fapt este de neuitat cum s-au repezit in 1940 asupra României care se unificase abia de 22 de ani.Si sa nu uitam nici Târgu Mures ,ianuarie 1990. UDMR trebuie scos in afara legii .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger