AcasăNewsStatuia lui Mihai Viteazul din Sfântu Gheorghe, VANDALIZATĂ! Monumentul, vopsit în culorile...

Statuia lui Mihai Viteazul din Sfântu Gheorghe, VANDALIZATĂ! Monumentul, vopsit în culorile Ungariei (FOTO)

statuia din Sf GheorgheStatuia lui Mihai Viteazul din Sfântu Gheorghe, vopsită în culorile Ungariei. Sursa foto: Facebook / Mihail S. Târnăveanul

Statuia lui Mihai Viteazul din Sfântu Gheorghe a fost vopsită, de persoane necunoscute, în culorile drapelului Ungariei. Pe soclul statuii, aceiaşi indivizi au scris „Trianon”.

Polițiștii din Covasna au deschis un dosar penal pentru distrugere după ce o parte din soclul statuii lui Mihai Viteazul din Sfântu Gheorghe a fost vopsit în culorile drapelului Ungariei.

statuia Mihai Viteazul
<br >Statuia lui Mihai Viteazul din Sfântu Gheorghe a fost vopsită de persoane necunoscute în culorile drapelului Ungariei

Cum au găsit poliţiştii statuia?

Oamenii legii au fost sesizați sâmbătă cu privire la faptul că grupul statuar Mihai Viteazul din municipiul Sfântu Gheorghe prezintă elemente vopsite și mai multe inscripții. Acestea sunt amplasate în partea din spate a soclului statuii.

Totodată, stâlpii ce înconjoară statuia au fost vopsiți, iar mai multe plăci de marmură din partea dreaptă a soclului lipsesc”, a mai transmis Poliția Covasna.

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru distrugere și continuă cercetările în acest caz. Un drapel al Ungariei a fost vopsit pe soclul statuii din centrul orașului, iar alături a fost scris „Trianon 1920”.

author avatar
Andrei Ștefan
633 afisari

6 COMENTARII

  1. Dar statuia intiiului unificator, de la Oradea, cladita cu banii militarilor din garnizoana, UNDE SI IN CE STARE SE AFLA ?
    E TOT IN CIMITIRUL UNGURESC ?
    Vede-l-as pe bolojan asa cum imi trece mie acum prin cap !
    Ardeleni de ….vai mama voastra !
    Prosti si dusmanosi !
    Cu asta veti ramine !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger