Cauta

Mafia voucherelor de vacanta

Tichetele primite de angajatii la stat se vand la preturi reduse pe diferite site-uri de anunturi, desi acest comert este ilegal.

Se comercializeaza la negru pe internet

Preturile vacantelor  vandute la negru se negociaza pe internet (de pilda pe Olx.), de regula anunturile se refera la tichete de 50 de lei fiecare, cu valori intre 1500 si 3000 de lei, valabile in lunile de vara (dar si pana la sfirsitul anului) ce pot fi cumparate cu trei – patru sute de lei mai putin. De pilda sunt scoase la vanzare vouchere de 1450 lei, pentru luna iulie, reduse la 1200 lei;  pentru tichete care valoreaza 2900 lei se cer 2300 lei, iar o persoana spera sa obtina 850 de lei pentru vouchere de 1000 lei. Vanzatorii sunt  prost informati, de obicei multi nu vad nimic in neregula cu comercializarea voucherelor de vacanta, spun ca le apartin si pot sa le vanda oricui.

Tichetele, vandute ilegal

O reducere care se simte in buzunar, dar  prin aceasta „afacere”  vanzatorii, cumparatorii dar si unitatatile hoteliere comit o ilegalitate. Vanzarea tichetelor de vacanta atrage sanctiuni, inclusiv pentru unitatile de cazare  si agentiile de turism care le accepta, risca suspendarea certificatului de clasificare sau a licentei. Beneficiarii care au primit vouchere de vacanta nominale sunt singurele persoane indreptatite sa utilizeze voucherele de vacanta in perioada mentionata pe acestea, si in exclusivitate pentru achitarea pachetului de servicii turistice contractat. ”Se interzice beneficiarului comercializarea voucherelor de vacanta in schimbul unor sume de bani si/sau al altor bunuri si/sau servicii, nerespectarea de catre beneficiar a acestei dispozitii constituind contraventie si sanctionandu-se cu 2 pana la 6 puncte – amenda”, se arata in HG pentru aprobarea Normelor metodologice privind acordarea voucherelor de vacanta.  Totodata, se sanctioneaza cu 7 puncte — amenda acceptarea de catre unitatea afiliata de vouchere de vacanta de la alte persoane decat titularul voucherului de vacanta. Un punct – amenda reprezinta contravaloarea unui salariu de baza minim brut pe tara garantat in plata stabilit, in conditiile legii. Potrivit legislatiei in vigoare, se acorda o singura indemnizatie de vacanta, sub forma de vouchere, in cuantum de 1.450 lei pentru un salariat, in limita sumelor prevazute in bugetul de stat sau, dupa caz, in bugetele locale, alocate cu aceasta destinatie.

Ultimele stiri

  • Catastrofa Air India, o sinucidere?
  • Avertisment de la CNAS: „Atenție la înșelătorii! Casele de asigurări de sănătate nu solicită asiguraților informații despre conturi bancare”
  • „Școala românească nu are o direcție clară în fața consumului de droguri. Este grav” – Concluziile Conferinței Webdidactica, organizată de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României
  • COD GALBEN de ploi, vijelii și grindină. Atenționarea meteo vizează 16 județe – HARTĂ/Cum va fi vremea în București
  •  Admiterea la liceu 2025. A fost publicată ierarhia absolvenților de clasa a VIII-a/Ce urmează pentru elevi
  • Dacian Cioloș, refuzat de un taximetrist la Aeroportul Otopeni/Ce a pățit șoferul de taxi – FOTO
  • Ce spune Grindeanu despre relaţia cu Bolojan: „Eu cred că oamenii nu se aşteaptă să fim prieteni” – VIDEO
  • Ce presupune reforma pensiilor speciale și la cât ar putea crește vârsta de pensionare. Ministrul Muncii: „Magistrații știu foarte bine la ce mă refer”
  • Dezvăluiri de culise în privința măsurilor fiscale. Grindeanu: Pîslaru a mers la Bruxelles și a venit de acolo cu un to-do list – VIDEO
  • Comunicat de presă KABE BOYS SRL
  • Exit mobile version