AcasăNewsMafia ruseasca incaseaza ajutoare UE din Cipru

Mafia ruseasca incaseaza ajutoare UE din Cipru

Dimitris Christofias cere zece miliarde de la UE pentru Cipru

O parte din taxele si impozitele platite de contribuabilii statelor UE vor ajunge in buzunarele mafiotilor rusi care au conturi in bancile din Cipru.

Dimitris Christofias cere zece miliarde de la UE pentru Cipru

Presedintele cipriot Dimitris Christofias a cerut inca din primavara ajutor financiar din partea UE, in urma pierderilor inregistrate de sectorul bancar cipriot, cauzate de expunerea pe Grecia (titluri de stat grecesti, actiuni la bancile elene etc.).

Guvernul cipriot a calculat ca are nevoie de un sprijin de zece miliarde de euro, pentru acoperirea pierderilor din sistemul bancar din Cipru. Conform agentiei germane de informatii (BND), in aceleasi banci cipriote au insa conturi si mafiotii rusi, care, evident, isi cer banii inapoi, e drept, dupa ce vor fi „spalati” de UE. Autoritatile de la Nicosia au avertizat ca daca nu obtin banii de la Bruxelles, se vor imprumuta de la Rusia, asa cum a facut-o in 2011, cand au obtinut 2,5 miliarde de euro. Totusi, Cipru se afla in prezent la presedintia  prin rotatie a  UE, asa ca va obtine cele zece miliarde de euro, de care se vor bucura  si mafiotii rusi, deghizati in investitori sau detinatori ai unor statiuni turistice cipriote.

author avatar
Arpad Dobre
194 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger