AcasăNewsMafia masinilor de lux, prinsa cu camere momeala

Mafia masinilor de lux, prinsa cu camere momeala

Anchetatorii au reusit sa-i scoata pe functionarii corupti din sediul din Pipera

Una dintre cele mai intinse retele transfrontaliere specializata in traficul cu masini de lux a fost destructurata de catre anchetatori, dupa o operatiune care s-a derulat pe mai mult de sase ani.

Anchetatorii au reusit sa-i scoata pe functionarii corupti din sediul din Pipera
Cum in schema gruparii la loc de cinste se numarau si politisti, jandarmi, angajati ai RAR sau vedete din lumea fotbalului, monitorizarea acestora a fost extrem de  dificila. Mai ales dupa declansarea scandalului de la vami. Numai ca procurorii anticoruptie au gasit o solutie ingenioasa de a strange in continuare probe.

Smecheria de la Inmatriculari

In urma anchetei, au fost retinute 36 de persoane,printre care trei politisti, un jandarm, trei angajati de la Registrul Auto Roman, fostul portar dinamovist Cristian Munteanu si, cu siguranta, surprizele nu se vor opri aici. Masinile de lux erau inchiriate din Spania si Italia, aduse de urgenta in Romania, unde li se modificau seriile de motor si, cu ajutorul complicilor de la RAR, care cereau 3 000 de euro de autoturism, li se intocmeau acte noi. Dar marele hop de trecut era la Serviciul Inmatriculari si Permise.

In parcare

Acolo, intermediarii negociau cu politistii corupti sa le bage „curate” in circulatie. Insa dupa dezvaluirile facute in cazul  vamilor despre camerele montate in calculatoare, cei urmariti au incetat sa mai vorbeasca in cladirea din Pipera. Conform surselor noastre, a fost aplicat un plan de urgenta, anchetatorii montand „la misto” niste camere care se puteau observa. Acestea nu au fost insa decat momeli, cele bune fiind in parcare, unde traficantii  se duceau ca sa se fereasca de fila. Si-au ales insa prost refugiul…

 

 

author avatar
Catalin Tache
1.012 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger