AcasăNewsMafia araba din Portul Constanta moare, dar nu se preda!

Mafia araba din Portul Constanta moare, dar nu se preda!

Sunt destui cunoscatori ai sistemului care ar baga mana in foc ca una dintre principalele cauze ale „curateniei” generale la care este supusa clasa politica, dar si mediul de afaceri romanesc deopotriva, este Portul Constanta. Cea mai mare poarta de intrare in uniunea Europeana, dar, in acelasi timp, si cea mai mare „oaza” de coruptie de pe continent. Iar atat partnenerii americani, cat si cei occidentali au cerut insistent autoritatilor de la Bucuresti sa destructureze gruparile de crima organizata care, de atata amar de vreme, detin practic intreg controlul activitatii portuare de aici.

Intr-un singur dosar procurorii au calculat un prejudiciu de 30 milioane de euro in urma exportului de cereale derulate prin Portul Constanta

Numai ca, desi lucrurile incep sa se miste, procurorii inregistreaza mari intarzieri in „curatirea” retelelor care fac inca legea in Portul Constanta. Si, totusi, oamenii legii au inceput sa faca primii pasi, desi timizi. Astfel, dupa ce procurorii DIICOT i-au identificat pe membrii asa-numitei mafii libaneze a cerealelor care controleaza exportul de grane catre Orient, structurile informative au plusat si lucreaza acum intens la identificarea „organigramei” partii romane care ii sprijina pe controversatii afaceristi arabi sa „smenuiasca” activitatea concreta a firmelor implicate in activitatea de import-export a cerealelor.

Legaturi primejdioase

Afaceristul Liviu Ghebaur este considerat o eminenta cenusie a operatorilor portuari

Procurorii DIICOT au declansat urmarirea penala impotriva a 19 persoane suspectate a face parte din mafia libaneza a cerealelor. Numai ca, poate deloc surprinzator, alaturi de multi cetateni arabi se afla si afaceristi romani. Astfel, din grupul identificat de catre DIICOT fac parte, pe langa  El Khalil Jihad, Youssef Laoun, Jabre Nassif, El Khalil Raji, Khalil Ibrahim, Saad Iskandar, Abboud Samir, si Morgan Jacqueline Audrey Margaret, Daniel Raduta, Marian Frangu, Natalia Balasa, Carmen Dita, Razvan Laurentiu Stoica, Marin Marioru sau Mario Cobala. Si, nu in ultimul rand, Catalin Trandafir si Liviu Ghebaur. De altfel, ultimii doi fac parte dintr-o increngatura transpartinica, dar si transfrontaliera de interese care a captat de multa vreme interesul serviciilor secrete romanesti si nu numai.

Clientul prostituatelor

Numele lui Catalin Trandafir apare si in dosarul prostituatelor de lux

Si asta nu neaparat din cauza ca, de exemplu, discretul miliardar constantean Catalin Trandafir a fost implicat pana in gat, de exemplu, si in spectaculosul dosar „Prostituate de lux”. Pentru ca Trandafir este coleg de lot cu diversi politicieni de top intr-o alta ancheta instrumentata in trecut de catre procurorii DIICOT, suspectii din acest caz platind inclusiv prostituate minore pentru satisfacerea fanteziilor lor sexuale. Mai mult, dupa cum a relatat in numeroase randuri si presa locala, Catalin Trandafir a avut, de-a lungul vremii, nenumarate relatii de afaceri cu influenti oameni de afaceri arabi ca El Khalil Najib, cel care controleaza brand-uri nationale ca Umex, Romcarbon Buzau sau Romenergo.

”Regii portuari”

De altfel, afaceristii Liviu Ghebaur si Catalin Trandafir sunt cunoscuti, de ani de zile, drept „regii operatiunilor portuare” din Constanta, veritabile „eminente cenusii” aflate la butoanele tuturor combinatiilor de aici. Mai mult, se pare ca, pentru a sterge patarea CV-ului sau de afacerist de catre dosarele instrumentate de procurorii DIICOT, Liviu Ghebaur a reusit sa dea o adevarata lovitura prin vanzarea unui important operator portuar pe care il detinea catre o firma americana. Aceasta nu inseamna insa nicidecum ca s-a retras din Portul Constanta, ba din contra. Asa ca, dupa cum sustin sursele noastre, structurile abilitate l-au luat din nou la ochi, alaturi de Catalin Trandafir. Si tot pentru „capusarea” exportului de cereale. Pentru ca, in dosarul DIICOT, cei doi, alaturi de complicii lor libanezi, au fost acuzati de o evaziune fiscala de 30 milioane de euro. Acum insa speta pare a fi partial diferita, chiar daca este legata tot de exportul de cereale.

author avatar
National
4.285 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger