AcasăNewsMAE: nu sunt romani printre victimele atacului din Germania

MAE: nu sunt romani printre victimele atacului din Germania

(foto: wikipedia)

Dupa producerea atacului care a curmat 9 vieti, vineri seara, reprezentantii Consultatului General al Romaniei la Munchen au inceput procedurile pentru a vedea daca sunt compatrioti afectati de incident.

(foto: wikipedia)

Iar din cate s-a anuntat, sambata dimineata, din directia MAE, informatiile parvenite responsabililor pana la momentul emiterii comunicatului indica faptul ca „printre victime nu se afla cetateni romani”.

Mai mult, din cate anunta ministerul, personalul Consulatului e gata sa ofere sprijin romanilor, in cazul in care situatia o impune.

Din informatiile facute publice de autoritatile locale, atacul de seara trecuta ar fi fost savarsit de un singur atacator, si nu de trei cum se vehicula imediat dupa producerea lui. Mai mult, principalul suspect- despre care s-a anuntat ca s-ar fi sinucis- ar avea doar 18 ani si ar fi un tanar iranian cu cetatenie germana. Bilantul dramei care a ingrozit Germania indica 9 morti, dar si cel putin 16 raniti, trei dintre victime fiind in stare grava.

author avatar
Cristina Stefan
66 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger