AcasăNewsMAE, atentionari de calatorie pentru Croatia (COD ROSU de ninsoare) si Grecia

MAE, atentionari de calatorie pentru Croatia (COD ROSU de ninsoare) si Grecia

(foto: clon.ro)

In cazul in care va aflati deja pe teritoriul acestor doua state sau aveti in plan sa va intreptati catre Croatia sau Grecia, fie in scop turistic, fie cu alte motive, e bine sa tineti cont de informatiile pe care le-au facut publice, marti, reprezentantii Ministerului de Externe, prin intermediul a doua atentionari de calatorie.

(foto: clon.ro)

Prima dintre ele vizeaza Croatia si a fost emisa ca urmare a conditiilor meteo potrivnice. Mai precis, daca in Romania ultimele zile au fost geroase, indeosebi dimineata si noaptea, si in mare parte din regiuni a nins, insa nu foarte insemnat cantitativ, vremea capricioasa de iarna pune stapanire si pe statul croat, cu precizarea ca iarna se anunta mai vitrega, comparativ cu situatia de la noi din tara. Mai exact, din cate mentioneaza MAE, prognozele indica o racire brusca a vremii, la nivel local, precum si precipitatii insemnate, insotite de vant.

Afectate vor fi atat capitala, Zagreb, cat si estul si centrul tarii – cantoanele Karlovac si Lika, toate aflandu-se sub incidenta unei avertizari Cod rosu de ninsoare, ploaie inghetata si polei. Mai mult, din cate precizeaza ministerul roman, in Dalmatia- in zona adriatica -a fost emis un Cod galben de vant.

Totodata, romanii care se afla deja in Grecia, ori urmeaza sa ajunga pe teritoriul statului elen sunt informati ca o federatie sindicala intentioneaza sa intre in greva, vineri, 8 ianuarie.  Este vorba despre  Federatia Asociatiilor Serviciilor Aviatiei Civile (OSYPA), care planuieste o greva de 24 ore, care poate produce un risc de perturbare a traficului aerian, in special pe aeroporturile regionale din Grecia.

135 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger