AcasăNewsMAE a trimis lista cu delegatia Romaniei la o adresa gresita

MAE a trimis lista cu delegatia Romaniei la o adresa gresita

(foto: wikipedia)

Oficialii MAE au trimis, miercuri, lista cu delegatia care se va deplasa la Consiliul European la o adresa gresita. Oficialii au trimis lista Comisiei Europei in locul Consiliului European.

(foto: wikipedia)

Lista cu delegatia Romaniei la Consiliul European din 28-29 iunie, a fost trimisa de catre oficialii Ministerul Afacerilor Externe la o adresa gresita, hartia oficiala ajungand la Comisia Europei in locul Consiliului European.

„Nu cred ca este o lista care trebuie trimisa noua, ci Consiliului European, pentru ca presedintele Herman Van Rompuy este cel care se ocupa de organizarea summit-ului de saptamana viitoare. Ar fi normal sa fie trimisa Consiliului European, nu Comisiei Europene. Eu nu am informatii despre faptul ca o asemenea lista a fost primita la birourile noastre”, a spus Mark Gray, purtator de cuvant al presedintelui Comisiei Europene, citat de RTV.

Precizarea survine dupa ce, miercuri, premierul Victor Ponta a declarat ca lista cu delegatia Romaniei la Consiliul European, din care fac parte doar pe primul-ministru, ministrul Afacerilor Externe si ministrul Afacerilor Europene, nu si pe presedintele Traian Basescu, a fost trimisa la Comisia Europei.

„Astazi, Ministerul de Externe a transmis la Bruxelles, la Comisia Europeana, componenta delegatiei Romaniei si mandatul delegatiei. Am primit tot astazi agenda finala a reuniunii de pe 28-29 iunie si pot sa confirm ca punctele aflate pe ordinea de zi a Consiliului European sunt reprezentate de situatia economica si sociala din acest moment in Europa si Mecanismul Financiar Multianual 2014-2020, adica exact subiectul pe care l-am dezbatut la Bucuresti impreuna cu presedintele Barroso si alti noua prim-ministri”, a spus premierul Victor Ponta.

author avatar
Ionut Zgimbau
119 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger