AcasăNewsMAE a suplimentat numarul sectiilor de votare din strainatate. VEZI lista completa!...

MAE a suplimentat numarul sectiilor de votare din strainatate. VEZI lista completa!

(foto: observator.ro)

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anuntat, miercuri seara, ca s-a decis suplimentarea numarului de sectii  de votare din strainatate, pentru referendumul din 29 iulie, privind demiterea presedintelui Traian Basescu.

(foto: observator.ro)

Astfel, numarul sectiilor de votare din strainatate a fost suplimentat cu 151, fata de cele 150 anuntate pe 12 iulie.  „In urma centralizarii propunerilor primite de la ambasadele si oficiile consulare ale Romaniei, precum si de la reprezentanti ai comunitatilor romanesti din strainatate, Ministerul Afacerilor Externe a suplimentat cu 151, pana la 301 numarul sectiilor de votare”, se arata intr-un comunicat dat publicitatii de MAE.

Potrivit precizarilor reprezentatilor ministerului, evaluarea a tinut cont de posibilitatile tehnice – sediu, comunicatii etc. – si de personal, pentru organizarea sectiilor de votare in conditiile legii, inclusiv obtinerea acordului tarilor de resedinta.

In urma suplimentarii, s-a ajuns la 56 de sectii de votare in Italia, fata de opt cate figurau pe lista initiala, in vreme ce in Spania vor fi 46 de astfel de sectii, fata de noua cat erau anuntate pe 12 iulie. De asemenea, in Republica Moldova vor fi cu opt sectii mai mult decat cele sase cate figurau pe lista comunicata pe 12 iulie.

Lista suplimentara a sectiilor de votare din strainatate, pentru referendumul din 29 iulie, conform MAE, este disponibila AICI.

author avatar
Cristina Stefan
165 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger