AcasăNewsMAE a emis o atentionare de calatorie pentru Croatia

MAE a emis o atentionare de calatorie pentru Croatia

(foto: wikipedia)

In conditiile in care, confruntandu-se cu un val de migranti care au ajuns la frontiera si pe teritoriul acestui stat, autoritatile de la Zagreb au decis inchiderea mai multor puncte de control la trecerea frontierei cu Serbia, reprezentantii Ministerului de Externe au facut o serie de precizari.

(foto: wikipedia)

Prin intermediul unei atentionari de calatorie emise vineri, adresate romanilor care se afla deja sau au in plan sa calatoreasca spre Croatia, MAE precizeaza faptul ca autoritatile locale au inchis, pe termen nedeterminat, sapte din cele opt puncte de control la trecerea frontierei cu statul vecin, Serbia, dupa cum urmeaza: Tovarnik, Ilok, Ilok 2, Principovac, Principovac 2, Batina si Erdut.

Mai mult, autoritatile croate au dispus redirectionare a fluxului de refugiati, „pentru a nu se inregistra probleme deosebite in ceea ce priveste circulatia rutiera”.

E important de amintit si faptul ca principalul punct de frontiera Bajakovo, aflat pe autostrada Belgrad – Zagreb, ramane deschis si ca in zona respectiva nu sunt inregistrate „probleme deosebite”.

Cat priveste circulatia pe calea ferata, reprezentantii ministeurlui condus de Bogna Aurescu mentioneaza faptul ca trenurile de pasageri pe relatia Croatia-Slovenia au fost suspendate in intregime, in aceasta situatie aflanduse inclusiv garniturile care ar fi trebuie sa ajunga in state din vestul Europei si care doar tranzitau Slovenia.

Mai mult, nu mai circula nici trenurile pe ruta interna Vinkovci – Vukovar, transportul de pe calea ferata fiind inlocuit cu cel rutier, prin intermediul autocarelor. „Probleme se inregistreaza in gara din localitatea Tovarnik, aflata in apropierea punctului de frontiera dintre Croatia cu Serbia, aceasta fiind situata pe ruta feroviara Belgrad-Zagreb. Statia mentionata inregistreaza un aflux de aproximativ 2.500 de migranti, care asteapta sa fie transportati spre diferite locatii din Republica Croatia„, anunta, de asemenea, MAE, cu precizarea ca oficialii croati „nu au decis o eventuala suspendare a traficului feroviar pe ruta Belgrad-Zagreb”.

author avatar
Cristina Stefan
99 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger