AcasăNewsMAE: 84 de romani si familiile lor, repatriati la cerere din Fasia...

MAE: 84 de romani si familiile lor, repatriati la cerere din Fasia Gaza

Aproape 100 de romani si familiile acestora, refugiati din Fasia Gaza, s-au intors in tara, luni, ingrijorati din cauza conflictului din Orientul Mijlociu. Acestia au fost adusi in tara cu 2 aeronave de tip C 130 Hercules si C 27 Spartan din dotarea Fortelor Aeriene Romane.

Ministerul de Externe informeaza ca romanii au fost evacuati la cerere din zone de lupta, prin aeroporturile din Amman si Iordania, actiunile legat de repatrierea cetatenilor fiind desfasurate sub directa coordonare a primului-ministru, Victor Ponta. De asemenea, MAE precizeaza ca intregii operatiuni de evacuare au fost platita din bugetul Ministerului Afacerilor Externe.

La solicitarea Ministerului Afacerilor Externe, ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, a dispus efectuarea misiunilor de evacuare  a grupului de cetateni cu doua aeronave de transport, de tip C 130 Hercules si C 27 J Spartan, din dotarea Fortelor Aeriene Romane, care au executat zboruri pe traseul Bucuresti Otopeni – Aeroportul International “Queen Alia” din Amman, Iordania si retur.

Grupul de cetateni romani si familiile acestora au fost preluati din Fasia Gaza, prin punctul de trecere a frontiere Erez (Israel) si a fost escortat pana la Amman, tranzitand teritoriul israelian si iordanian prin punctul de trecere a frontierei Allenby/ King Hussein Bridge (Iordania), se arata intr-un comunicat al MAE.

Foto: captura digi24.ro

author avatar
Alina Costache
173 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger