AcasăNewsMad Max lupta alaturi de kurzi impotriva ISIS

Mad Max lupta alaturi de kurzi impotriva ISIS

Lipsa acuta de vehciule blindate si armament modern i-a obligat pe combatantii kurzi din nordul Siriei sa-si creeze propriile blindate. E drept, ele par rupte din filmul cu atmosfera post-apocaliptica “Mad Max”.

Atacurile fulgeratoare ale ISIS, dotarile acestora cu armanet modern si vehiculele pe care le folosesc au facut multe victime printre combatantii kurzi care nu s-au refugiat in Turcia si au hotarat sa-si apere pamanturile natale.

Tractoare si buldozere pe post de tancuri

Lipsiti de artilerie, de blindate si armament modernpe care le tot asteapta de la Occidentul implicat in conflictul cu ISIS, kurzii au ajuns sa transforme tractoare, buldozere, camioane si autocisterne in adevarate care de lupta. Cu aspect ciudat, dar functionale si pe care au instalat armament de sorginte sovietica, din nefericire vechi de pe vremea Razboiului rece.

Obama: Serviciile de informatii i-au subestimat pe jihadisti

La mii de kilometrii departare, in SUA, presedintele Obama a  apreciat in cadrul unui interviu difuzat de postul CBS ca serviciile de informatii americane au subestimat activitatea Statului Islamic in Siria. Militantii islamici s-au ascuns dupa ce armata americana a lovit al Qaeda in Irak, cu ajutor din partea triburilor irakiene, a declarat liderul de la Casa Alba. „Insa, in ultimii ani, in timpul haosului razboului civil din Siria, cand, in esenta, zone imense din tara au ramas neguvernate, au reusit sa se reconstituie si sa profite de acel haos”, a declarat Obama. „Astfel incat, acesta a devenit punctul zero pentru jihadistii din intreaga lume”, a adaugat presedintele american.[nggallery id=528]

 

author avatar
Catalin Dumitrescu
383 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger