AcasăNewsMacron schimbă foaia cu migranţii

Macron schimbă foaia cu migranţii

Liderul de la Elysee  îşi înăspreşte tonul asupra imigraţiei şi îndeamnă la fermitate în problema dreptului de azil.

„Fluxul de intrare nu a fost niciodată atât de scăzut în Europa şi cererile de azil nu au fost niciodată la un nivel atât de mare în Franţa. Pretinzând că eşti umanist, uneori eşti prea laxist”, a declarat  Macron în faţa a circa 200 de deputaţi şi senatori ai partidului prezidenţial şi aliaţilor săi, precum şi a întregului guvern, în timpul unei reuniuni în spatele uşilor închise. Amintind de mişcarea „vestelor galbene”, marcată de manifestaţii numeroase şi uneori violente, şi pe care el a calificat-o drept „o criză politică socială profundă”, preşedintele francez a avertizat că „mai multe categorii de populaţie rămân nervoase”. Cu 15 zile înainte de o dezbatere parlamentară asupra imigraţiei, prevăzută să aibă loc la 30 septembrie şi 2 octombrie, Macron şi-a reafirmat ataşamentul faţă de principiul dreptului de azil, însă a denunţat cererile de azil abuzive. La rândul său, purtătorul de cuvânt al partidului prezidenţial, Aurore Berge, a spus că „a trece subiectul (imigraţiei) sub tăcere înseamnă să-şi asumi riscul ca alţii să-l preia”. O afirmaţie cu trimitere la Partidul Adunarea Naţională (fostul Front Naţional) al Marinei Le Pen, care a făcut din problema imigraţiei calul său de bătaie,  şi s-a calificat încă o dată în turul doi al alegerilor prezidenţiale în confruntarea cu Macron, în 2017.

author avatar
Andrei Coman
2.559 afisari

3 COMENTARII

  1. Sigur, dacă preiau alții – ca, de pildă, Le Pen – problema imigrației și a azilului, nu e bine. Dar dacă o preia Macron sau alți europeniști / globaliști, e mișto. Marș, măăă!

  2. Europa de vest este susținută economic prin mîna de lucru din import .cei mai buni meseriași ,cît și inteligența cdreor inalt calificate ,aduc profit . Ce s-ar întîmpla dacă emigranții ar părăsi Franța Italia, Spania …?

    • Auzi bai nea, ce vezi tu in dreapta pozei cu micron crezi ca sunt „cei mai buni meseriași sau cadre(!) inteligente înalt calificate” ?! Ba, da’ prost mai esti !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger