AcasăNewsMacron pune catusele pe Vestele Galbene

Macron pune catusele pe Vestele Galbene

Condamnari pe banda rulanta dupa violentele din Paris

Douazeci si trei de condamnari la inchisoare cu executare au fost pronuntate de justitia franceza ca urmare a violentelor de pe Champs-Elysées in cursul celei de-a 18-a manifestatii a ‘vestelor galbene’.

Condamnari pe banda rulanta dupa violentele din Paris

In total, tribunalul corectional din Paris a judecat 86 de persoane in ultimele trei  zile, conform unei proceduri care permite ca o persoana sa fie judecata imediat dupa plasarea sa in arest preventiv. Sursele judiciare nu au precizat durata pedepselor cu inchisoarea, insa in cazul unei condamnari  sub doi ani, justitia franceza permite posibilitatea de a parasi penitenciarul in timpul exercitarii unei activitati profesionale. Au fost pronuntate de asemenea 19 condamnari la inchisoare cu suspendare sau cu suspendare conditionata si 10 condamnari la munca in folosul comunitatii ori inchisoare cu suspendare insotita de obligatia de a efectua activitati in folosul comunitatii. Sase persoane retinute au fost puse in libertate. Tribunalul a pronuntat 54 de interdictii de sedere in Paris.  Recent, Sylvain Niel, avocat a mai multi inculpati, a vorvit despre  „o dihotomie teribila“ intre scene de distrugere si jefuirea de pe Champs Elysees si inregistrarile prezentate la tribunal. Din 17 noiembrie, debutul miscarii Gilets Jaunes, au fost judecate aproape 1.550 de cauze si au fost emise 354 mandate de aducere. Dupa manifestatiile violente din weekend – cu magazine jefuite si incendiate pe bulevardul Champs-Elysées si circa o suta de manifestanti arestati – seful politiei din Paris si alti doi responsabili au fost demisi, guvernul reprosandu-le ca fortele de ordine nu au intervenit suficient de ferm. Sambata, protestantii vor fi intampinati de dispozitivul militar antiterorist „Sentinelle”, o masura a presedintelui francez, pentru a proteja cladirile oficiale si alte „puncte fixe”. ‘Statul va folosi toate mijloacele, mijloace care sunt fara precedent, pentru a securiza strazile Parisului si alte locuri”, a avertizat purtatorul de cuvant al guvernului, Benjamin Griveaux.

author avatar
Andrei Coman
214 afisari

1 COMENTARIU

  1. Ar trebui ca acest articol sa fie citit si de #rezistentii de la Bucuresti si din „diaspora”, aflati in misiuni speciale!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger