AcasăNewsMacron ne-a tras in piept: Insista pe o Europa cu mai multe...

Macron ne-a tras in piept: Insista pe o Europa cu mai multe viteze

Macron, un mare om politic care nu da doi franci pe romani

A venit zambitor la Bucuresti, s-a masurat cu Iohannis, a tinut un discurs limpede si formal, ne-a luat bani pe niste elicoptere, apoi a plecat in Bulgaria. De acolo nu stim ce parale a mai ridicat. Revenit la Paris, Emmanuel ne-a dat cu tifla: UE trebuie sa aiba mai multe viteze…

Macron, un mare om politic care nu da doi franci pe romani

Revenit in Orasul luminilor,  Emmanuel Macron a tinut un discurs in care a sustinut ideea unei Europe cu mai multe viteze, argumentand ca un nucleu de state ar trebui sa conduca procesul de aprofundare al integrarii europene. Inca din timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale din Franta, Macron a fost adeptul reformarii Uniunii Europene si se vede ca oricat de frumos ne-a mintit chiar la noi acasa, acesta nu a renuntat la respectiva idee care ne transforma in cetateni europeni de mana a doua. “Trebuie sa mergem inainte cu cei care vor sa avanseze si sa nu fim tinuti pe loc de statele care isi doresc un progres mai lent”, a opinat Macron in fata a peste 200 de ambasadori. ”Mereu am progresat cu un grup (de state) in avangarda care au fost urmate de restul”, a continuat Macron. Si uite asa, presedintele Macron tinde sa devina Micron in ochii si sufletele celor care inca mai gandesc la Franta ca la o sora mai mare. Nu, fratilor, treaba e pe bani. A venit, a luat si ne-a lasat acolo unde suntem, fara speranta.

author avatar
Catalin Dumitrescu
304 afisari

1 COMENTARIU

  1. In ue colonia este de categoria,nivelul 3,in jos,pe nivelul prim se afla statele super industrializate,stapanitoare,se stiu care,al doilea nivel este format din statele ce au un pib pe cap de lucuitor cat cel mediu din ue si mai sus,iar noi se stie.Micron a venit in vizita in colonie din postura de stapanas,deci stapan de categoria a doua,dar stapan totusi,si-a impus planurile si a plecat in alta colonie,mai la sud,sa faca la fel.Vestul se confrunta cu estul,ca si in trecut,pe zone de influenta=colonii,actualii stapani spunand ca vor sa ne apere de ceilalti,care sunt sau pot fi mai rai,din pacate au dreptate,cizma estica este,a fost,mai apasatoare decat pantoful cu scart vestic.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger