AcasăNewsMacron, mai tare ca Putin

Macron, mai tare ca Putin

Inainte de a cobori 70 de metri in apa, presedintele Frantei si-a facut intrarea din elicopter

Presedintele Frantei si-a aratat hotararea fata de disuasiunea nucleara, ”cheia de bolta a securitatii” Hexagonului, coborand ca Superman din elicopter la bordul submarinului nuclear strategic ”Le Terrible”, langa baza ultrasecreta Ile Longue. Inaintea lui, doar doi presedinti francezi, Valery Giscard d’Estaing, in 1974, si Francois Hollande, in 2012, s-au imbarcat intr-un submarin nuclear.

Inainte de a cobori 70 de metri in apa presedintele Frantei si a facut intrarea din elicopter

Alaturi de ”Le Terrible”, baza Ile Longue (in rada portului Brest) gazduieste alte trei submarine nucleare lansatoare de rachete ale Fortei Oceanice Strategice (FOST): ”Le Vigilant”, ”Le Temeraire” si ”Le Triomphant”. Cvasi nedectabile in ocean,toate aceste submarine sunt echipate cu 16 rachete balistice nucleare ce bat la 6000 km distanta. Vizita lui Macron a fost o buna lectie de comunicare pentru Elysee.

Cu ochii in periscop

Macron insusi a postat pe Twitter fotografia in care apare coborand pe ”Le Terrible”, demna de un blockbuster american. Chiar Vladimir Putin, adept al acestor puneri in scena cu fortele navale ruse nu a indraznit pana acum sa-si faca asa o ”intrare”

Hipercomandantul

Ascultand in fata radarului navei

Dar coborarea lui Macron din elicopter nu a fost singurul mesaj trimis de Elysee. Dupa ce a luat masa cu echipajul, seful statului a vizitat submarinul si in special solozurile rachetelor si postul de comandament pentru lansare. O lansare simulata a fost si ea in program. Dar, luni, la tribuna Congresului, Emmanuel Macron a subliniat ”acumularea de amenintari” care ”apasa” la ora actuala.

Atentie vorbeste comandantul fortelor armate

Afirmand ca vrea ”sa construiasca pacea”, Macron a insistast pe misiunile atribuite armelor: ”disuasiunea, cheia securitatii nationale, protectia cetatenilor si a intereselor Frantei, interventia acolo unde respectul dreptului si stabilitatii internationale sunt amenintate”.

In centrul de comanda al submarinului
Le Terrible are 16 rachete nucleare balistice
Internautii nu au scapat prilejul sa faca ironii
author avatar
Tudor Borcea
288 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger