AcasăNewsMacron, cel mai tare pesedist din Europa

Macron, cel mai tare pesedist din Europa

„Lasati-ma presedinte si va mai dau 100 de euro la salariu!”

Cand Liviu Dragnea impune venituri mai mari pentru doctori, profesori, pensionari etc, e pomana pesedista, e risc economic pentru tara, e oricum numai bine nu-i. Dar cand Emmanuel Macron face acelasi lucru si le promite francezilor inca o suta de euro la salariu, avem politica sociala la cel mai inalt nivel, exemplu de managejment occidental, „uite, dom’le, asta intelege nevoile si oful poporului”. Ipocrizia ingroapa Romania, dar am mai discutat despre asta…

Lasati ma presedinte si va mai dau 100 de euro la salariu

Nu, nu-i nicio diferenta, discursul liderului de la Elysee a fost ca al unui veritabil pesedist. De fapt, Macron este cel mai tare pesedist din Europa, l-a copiat pe Dragnea in gandire si mesaj, ca actiunile oricum erau similare.

TOPSHOT Protesters hold a French flag near a burning barricade during a protest of Yellow vests Gilets jaunes against rising oil prices and living costs on December 1 2018 in Paris Photo by Abdulmonam EASSA AFP

Indignarea francezilor e si azi la fel de mare. Nu-i nicio indoiala ca nimeni nu poate fi extaziat de un discurs citit de pe prompter, caci adevaratii barbati de stat au curajul sa vorbeasca deschis si in direct. Luni seara, Emilica a demonstrat inca o data ca-i mai degraba un Micron decat un Macron. S-a adresat natiunii franceze in reluare. Probabil ca, in momentul difuzarii interviului inregistrat, presedintele Republicii se trata de o afta bucala contractata pe cand cerceta misterele gaurii negre pe sub desuurile Brigittei.

Promite, pustiul, promite

In 1989, pe cand murmurul multimii adunate in fata CC-ului anunta tavalugul ce avea sa urmeze, Nicolae Ceausescu se grabea sa le promita romanilor „inca 100 de lei” la salariu. A fost reactia tipica a liderului totalitarist complet rupt de realitate, care crede ca poate sterge suferinta si mizeria oamenilor aruncandu-le firimituri. La fel procedeaza si Emmanuel Macron. Gloata furioasa din ultimele saptamani l-a speriat si ii provoaca frisoane politice. Gandul ca poate fi alungat de la Palatul Elysee nu-i da pace, de aici si atitudinea umila afisata in timpul discursului. In realitate, micronul s-a dovedit la fel de fals si plangacios ca Liviu Dragnea – da vina pe altii pentru insuccesul mandatului sau si promite mariri de salarii nesustinute de realitatea economica a tarii. Sa recunoastem, un pesedist sadea.

Apel catre mila multinationalelor

Salariul minim atat de hulit in Romania e prezent si-n Franta, asta ca o precizare pe presa neomarxista de pe malurile dambovitene.

Ei bine, tocmai la salariul minim s-a referit Macron: „Salariul minim de baza va creste cu 100 de euro pe luna din 2019, fara sa-i coste un euro in plus pe angajatori”. Asta-i cea mai tare promisiune, nici Viorica Dancila n-o zicea atat de bine – „fara sa-i coste un euro in plus pe angajatori”. I-a mintit si pe angajati, le-a dat o limba linistitoare si patronilor. Mai fals de atat, nu se poate!

Apropo de angajatori, din discursul progresistului Manu nu puteau lipsi multinationalele. „Voi cere tuturor angajatorilor care isi permit, sa dea o prima de sfarsit de an angajatilor. Va fi neimpozitata”. Asta este presedintele Frantei. omul care vrea sa conduca Europa dupa anuntata retragere a Angelei Merkel; locomotiva UE sta cu mana intinsa si cerseste pomana de la companiile „care isi permit”.

Daca credeati ca asta a fost tot, va inselati. In filmarea de 13 minute, intaiul pesedist al Frantei a avut un mesaj si pentru pensionari. „Pentru cei care iau mai putin de 2.000 de euro pe luna, vom anula cresterea asigurarilor sociale suferita anul acesta”. Pensionarii cu venituri sub 2000 de euro nu mai platesc niciun fel de contributie sociala, i-a salvat pruncul doamnei Trogneaux.

Lovitura pentru dictatura bancilor

Presa din Hexagon scrie tot mai mult despre lupta pe care o duc francezii cu finantistii din spatele lui Macron. „Vestele galbene” nu sunt o miscare indreptata atat impotriva presedintelui, cat o reactie de fronda la adresa „diktatului bancilor” impus de Paris. Guvernarea macronista presupune capitalizarea beneficiilor si socializarea pierderilor, de unde si discrepanta intre bogati si saraci; primii devin si mai bogati, ceilalti saracesc din ce in ce mai mult!

„Ajunge, nu mai suportam!”. Acesta este strigatul de disperare al profesorilor si medicilor, al muncitorilor de pe santiere si al micilor comercianti, al studentilor, pensionarilor si-al invalizilor. In Franta, nivelul de trai a scazut direct proportional cu cresterea costului vietii. Asa-i ca seamana cu Romania de azi? Si e la fel cam peste tot, din Olanda si Spania pana in Bulgaria sau Grecia.

Ca atare, intrebarea care se impune este nicidecum daca si la noi vor fi astfel de refulari ale populatiei, ci mai degraba cand vor avea loc.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
1.556 afisari

8 COMENTARII

  1. La noi nu vor avea loc,prea curand,astfel de manifestatii,poate daca se da ceva gratis(de ex.o doza de zombi) si multi euroi din exterior pentru finantare.Nu credeam ca famiglia johannista contine atata aroganta,nu numai fata de cetatenii romani de rand,mandrie prosteasca si fite de doi bani,cum sa nu te duci la o itrevedere amicala cu un procuror,se putea face si pe sest,ca sigur dosarul era clasat.Insa,cei doi imparati,parca mai este un hotel in Sibiu-Imparatul romanilor,acum se numeste Imparatul neamtului guvernator al Coloniei,traiesc in alta lume aflata prea sus ca sa coboare,ehe nu mai este mult si vine prabusirea.Acum s-a vazut clar ca manifestantii din piata victoriei sunt in legatura cu acest imparat,dar de fapt sluga stapanilor din spatele si din fata lui,neavand nicio reactie la aroganta ultimei doamne a Coloniei.M-am uitat un pic la cuvantarea tov Micrometre,mi s-a parut ca a fost tinuta in fata M.A.N cu ocazia unui congres.Daca nu il ajuta Prietenii externi,Trump sau Putin nu il vad bine,ca Merkel este pe tobogan si nu se simte prea bine.Sa dea o fuga famiglia imperiala johannista ca sa-l sprijine,macar cu un dulap.

    • De asta am facut Revolutie oameni ce conduceti democratic Romania! De asta ne-am riscat viata! Cu cei din generatia noastra am inghetat si am suferit de frigul iernii in ’89!
      Am iesit sa doboram dictatura prezidentiala a lui Ceausescu si sa avem democratie nu dictatura urii a unui dement criminal si dictator DraKnea care nu intelege ca conducerea unui stat este un sacrificiu al tuturor intereselor materiale si nebuniilor personale si acceptarea in spirit de respect si toleranta reciproca a realitatii si jertfei in slujba cetatenilor Romaniei nu a mafiei politice!
      Politica si politicienii si sistemele statului de drept sunt sa se lupte cu aceste forte oculte si mafiote ca sa faca bine si sa apere toti cetatenii in egala masura!
      Si iata ca adevarul se vede drastic de multe ori biruiesc mariotii si calca in picioare statul de drept!

  2. Compari mere cu pere.Bravo!Ziarist de ocazie,trebuie sa duci si tu bani acasa la infometata ta familie.Articol pentru prosti.Dar prosti nu citesc ziare, nici macar mondene.

    • Apropo in Franta nu exista manifestatie ILEGALA, indiferent daca este sau nu „autorizata”. De sesizat diferenta fata de batatura din Carpati. Si jandarmii care lovesc manifestantii care au mainile ridicate intra in arest. Si acei jandarmi stiu sa faca diferenta intre manifestantii pasnici si huligani.

  3. Cat ma bucur ca iresponsabilului Dragnea ii dispar sustinatorii molie galbejita si infecta ce e, parca toata viata a stat la naftalina. Oricarui om normal i se face greata de asa un om prost care ar starni zambete si mila daca nu ar ocupa o asa demnitate inalta a statului. A stat ca vaca la referendum a sters USR ul cu el pe jos la vot dupa doi ani de nazism si shizofrenie nu va face nici 10 % la prezidentiale. Cum sa il compari pe asta cu Macron?

  4. Ce pateste Macron astazi va pati Dragnea maine. Este vorba despre un mod de a face politica, de a introduce tot felul de legi ciudate care sunt in dezacord cu ceea ce isi doresc oamenii. Dragnea nu mai are sprijinul populatiei si toate masurile pe care le va intreprinde vor fi intampinate cu ostititate.
    Pe Dragnea nu-l vor mai salva nici jandarmii nici gazele si nici chiar tancurile, ce s-a intamplat la Paris ne arata ca furia poporului nu poate fi inabusita. Sa nu uitam ca au fost mobilizati 90 000 de jandarmi in toata Franta si tot nu a fost suficient

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger