AcasăNewsMacron a ieșit la vânătoare de susținători

Macron a ieșit la vânătoare de susținători

Emmanuel Macron nu se împacă deloc cu ideea că Manfred Weber va fi șeful Comisiei Europene.

Emmanuel Macron Sursa foto Twitter

Cu o săptămână înaintea unui summit crucial pentru alegerea celor care vor conduce instituţiile europene, preşedintele francez caută aliaţi în sudul Europei, la un summit ce se desfăşoară vineri în Malta.
Macron are cu atât mai multă nevoie de aliaţi cu cât tocmai a pierdut o importantă pârghie de influenţă în noul Parlament European, odată cu decizia lui Nathalie Loiseau, lidera eurodeputaţilor pro-Macron, de a renunţa la conducerea noului grup impulsionat de preşedintele francez, denumit ‘Renew Europe’ (‘Înnoim Europa’).
Acest al şaselea summit al ţărilor din sudul Europei (Italia, Franţa, Malta, Grecia, Cipru, Spania şi Portugalia) va fi consacrat gestionării migranţilor şi chestiunilor climatice. Macron vrea să profite de această reuniune pentru a-şi ralia partenerii din sud atât în ce priveşte planurile sale pentru agenda europeană cât şi pentru numele celor care vor fi numiţi să conducă instituţiile UE.
Președintele francez nu vrea ca în postul de preşedinte al Comisiei Europene să fie numit germanul Weber, candidatul grupului PPE, argumentând că profilul acestuia ”nu corespunde experienţei necesare pentru preşedinţia Comisiei”.

author avatar
Emanuela-Andreea Pană
111 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger